TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#plaj

plaj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, plaj haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Balıkesir'in plajlarını temizlediler Haber

Balıkesir'in plajlarını temizlediler

Burhaniye Aktif Yurttaş İnisiyatifi Derneği öncülüğünde yapılan etkinliğine Burhaniye Çevre Platformu (Burçep) üyeleri de destek verdi. Öğretmenler Mahallesi Plajında toplanan çevreci vatandaşlar, ellerinde pankartlarla kirliliğe dikkat çekerken, çöp topladı. Plajda bulunan vatandaşlar da alkışlarla çevrecilere destek oldu. Edremit Körfezinde kirlenen derelerin denize aktığını anlatan Burhaniye Çevre Platformu sözcüsü Hatice Engin, kirliliğe dikkat çekmek için etkinlikler yaptıklarını söyledi. Farkındalık oluşturmak için plaj temizliği yaptıklarını anlatan Engin, “ Ne yazık ki bizim ülkemizde çevre suçu işleyenlerin yanına kar kalıyor. Hiçbir yasal denetim uygulanmıyor. Bizim kurumlardan sorumlulardan talebimiz artık denizimiz kirlenmesin. Derelerimiz kirlenmesin. Biz insana yakışır bir bölge de yaşamak istiyoruz. Bir coğrafya da yaşamak istiyoruz. Çünkü, Edremit Körfezi çok güzel” dedi. Öğretmenler Mahallesi muhtarı Nesrin Yıldırım da, “Bu gün Burhaniye Aktif Yurttaş İnisiyatifi Derneği ve Burçep’in mahallemizde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği temizlik etkinliğine ben de katılım sağladım. Daha çok toplumumuzun duyarlı olması, sahilimizi temiz tutmamız, denizimizi temiz tutmamız amacıyla yapılmış bu etkinliğe destek bekliyoruz. Mahallemizden, duyarlı halktan, insanlardan destek bekliyoruz. İçme sularımız, denizlerimiz kirlenmesin. Ormanlarımıza sahip çıkalım” dedi. İbrahim Doğan ve Derya Lim de, vatandaşları çevreye duyarlı olmaya çağırdı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÇEVRE KİRLİLİĞİNDE SON DURUM: O ETKİNLİK KİRLİLİK YÜZÜNDEN İPTAL EDİLDİ

Dikili tatil rehberi: Dikili'nin en güzel plajları Haber

Dikili tatil rehberi: Dikili'nin en güzel plajları

Yaz mevsimi bitmeden tatil keyfini doyasıya yaşamak istiyorum diyorsanız, Ege’nin en güzel plajlarının yer aldığı ve oldukça popüler tatil beldesi olan Dikili’de doğayla iç içe ve mavi bayraklı birçok plaj bulabilirsiniz. İzmir’in beldesi Dikili, en gözde tatil beldelerinden biri olarak yerli ve yabancı turistlerin her türlü tercihine hitap etmektedir. Birbirinden farklı koyları ve kumsallarıyla birlikte şifalı suları da bulabileceğiniz Dikili ilçesinde denize girebileceğiniz en güzel plajlar işte sizlerle... DİKİLİ’DE YÜZMEK İÇİN EN İYİ PLAJ NEREDE? Kalem Adası’nın denizi ve ufak kumsal alanı da oldukça güzel ve denizi ise masmavidir. Doğayla iç içe olacağınız tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz  Akvaryum Koyu, Akvaryum Adasına sahip bir koy olarak bilinmektedir. Doğal güzellikleri ön plana çıkan Akvaryum Koyu, tekne turları ile ziyaret edilebilir. Ülke genelinde büyük bir üne sahip olan Garip Adası’na tekne turları ile erişebilirsiniz. Eşsiz doğa güzellikleri olan Garip Adası’nın denizi berrak ve cam gibidir. Pissa Plajı, en çok tercih edilen plaj arasında yerini en başta alıyor. Yaz aylarında kalabalık olması nedeniyle, sezon başı ve sezon sonu gitmek daha yerinde bir karar olacaktır Hanımın Koyu’nda denizden çıkan ve oldukça şifalı olduğu bilinen kil ve çamur banyosu yapabileceğiniz koya, karadan ulaşım seçeneği yasaklanmış olması nedeniyle, tekne turlarına katılarak gidilebilirsiniz Hayıtlı Koyu’nu tercih edecek kişiler için termal tatil köyleri ve otel işletmeleri hizmeti sağlanmaktadır. Hayıtlı Koyu’nun sol tarafında ise kil banyosu da yapabileceğiniz, şifalı ve termal olduğu bilinen su kaynakları mevcuttur. Bademli Deniz Ilıcası, şifalı termal su kaynağının bulunduğu kıyı tarafında yer alan doğal havuzlar sayesinde, romatizma ve cilt hastalığı gibi birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.  Bademli Deniz Ilıcası’na gitmek için tekne turlarını tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır DİKİLİ’DE DENİZE GİREBİLECEK EN GÜZEL PLAJ VE KOYLAR NEREDE? Küçük Zindancık Koyu, yaz aylarında ferahlatıcı tatil yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi olabilir.  Fakat koyda kumsal alanı bulunmamaktadır. Ayrıca, şemsiye ve şezlong imkanları bulunmaktadır. Killik Koyu, halk plaj alanında beach tesisi hizmet vermektedir. Plajının beyaz kum yapısına sahip olması nedeniyle, çocuklu aileler de tercih edebilir. Çandarlı Plajı, tatil sezonunda yer bulması oldukça zor olan plajlardan biri olup, şezlong ve şemsiye gibi imkanların yer almadığı bir plajdır. Kendinize ait kamp sandalyesi, şezlong gibi ekipmanlar ile güzel bir tatil yapabilirsiniz. Denizköy Plajı’nda denize girilen kısımlarda ufak taşlar olsa da geriye kalan kısımlar kumla kaplı olan bu plajı, çocuklu ailelere de tercih edebilir.

Tatilciler dikkat! İşte Kuşadası’nın en iyi plajı… Haber

Tatilciler dikkat! İşte Kuşadası’nın en iyi plajı…

Türkiye'nin birçok mükemmel tatil bölgesi bulunmaktadır. Fakat Kuşadası bu bölgeler arasında kendini kanıtlamıştır. Her yerin olduğu gibi Kuşadası’nın da iyi ya da kötü yerleri bulunmaktadır. Peki Kuşadası’nın en iyi plajı neresi biliyor musunuz? Kuşadası'na tatile gideceklerin dikkatine! Bu plaja gitmeden tatilinizi bitirirseniz sonra çok üzülürsünüz. Her yeri ayrı güzel olan Kuşadası’nın çok iyi bir plaj olduğunu biliyor muydunuz? Bilenler bilir fakat bilmeyenler için bu plajı bulduk. Bulduktan sonra plaj hakkında merak edilen her detayı da araştırdık. Şimdi haberimizde Kuşadası’nın en iyi plajı hakkında merak edilen her şey sizlerle… KUŞADASI’NDA GİDİLMESİ GEREKİLEN EN İYİ PLAJ NERESİDİR? Kuşadası deniziyle kumuyla binlerce insanı her yaz bu bölgeye çeken mükemmel bir tatil bölgesidir. Buraya gittiğiniz zaman denizin ve kumun tadını çıkarırken aynı zamanda mükemmel yemekler yiyebilir ve birçok aktiviteye katılabilirsiniz. Fakat bilindiği üzere her bölgenin kendine göre iyi ve kötü yanları bulunmaktadır. Bu iyi ve kötü yanlarda en dikkat çeken kısım ise genellikle plajlar olmaktadır. Tatile giden kişiler plajların temizliğine, ücretine ve daha birçok noktasına dikkat etmektedir. Biz de buraya tatile gelecekler için seçenekler arasında kaybolmaları adına en iyi plajı bulduk. Kuşadası'na tatile gelirseniz mutlaka gitmeniz gereken o mükemmel plaj Kadınlar Plajı'dır. KUŞADASI KADINLAR PLAJI: Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Kuşadası’nda, plaj için tercih edilmesi gereken yerlerden bizce en iyisi Kadınlar Plajıdır. Kadınlar plajının en dikkat çeken özellikleri berrak bir suyu ve durgun dalgalara sahip olmasıdır. Kuşadası merkezine de yakın olan bu plajda konaklamak için lüks oteller ve pansiyonlar film maktadır. KUŞADASI KADINLAR PLAJI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADARDIR? Kuşadası Kadınlar Plajı denizi, kumu ile öne çıkan plajlardan bir tanesidir. Buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin merak ettiği konuların başında buranın giriş ücretinin ne kadar olduğu konusudur. Kadınlar Plajı, halk plajı olması nedeni ile girişi tamamen ücretsizdir. Fakat yine her plajda olduğu gibi bu plajda da şemsiye ve şezlonglar için ücret talep edilmektedir. Plajın içinde kişisel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz işletmelerin bulunması da burayı daha da ön plana çıkarmaktadır. Otellere ait olan plaj bölümlerine ücretli giriş sağlanılabilir. Fakat bazı oteller dışardan müşteri kabul etmediği için kendi bölgelerini yalnızca müşterilerine ayırmaktadır. HABER MERKEZİ BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kuşadası'nda denize girilecek ücretli ve ücretsiz plajları... Kuşadası'nda beach fiyatları ne kadar?

Kuşadası'nda denize girilecek ücretli ve ücretsiz plajlar... Kuşadası'nda beach fiyatları ne kadar? Haber

Kuşadası'nda denize girilecek ücretli ve ücretsiz plajlar... Kuşadası'nda beach fiyatları ne kadar?

İster ücretsiz halk plajlarında huzurlu bir gün geçirmek isteyin, ister lüksün tadını çıkarabileceğiniz ücretli beach club'larında vakit geçirmek isteyin, Kuşadası size birçok seçenek sunar. İşte sizler için derlediğimiz ücretli ve ücretsiz  beach ve plajlar... ÜCRETLİ OLAN BEACH'LER TREN BEACH CLUB Kuşadası'nın en popüler plajları arasında Tren beach club gelmektedir. Birçok imkânın yer aldığı bu plajda muhteşem bir işletme bulunmaktadır. Hem şezlong hem de şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Aynı zamanda eğer güneşlenmek için bir güneş kreminiz yoksa yine burada yer alan işletme sayesinde güneş kremi de satın alabilirsiniz. Tren Beach Club giriş ücreti kişi başı 275 TL’dir. ARTEMİS BEACH CLUB Gündüz eğlencenizi geceye taşımaya hazır mısınız? Artemis Beach Club gündüzleri misafirlerine plaj hizmeti verirken, akşamları da eğlence mekânı olarak hizmet veriyor. İşletmenin restoran bölümü birbirinden lezzetli yiyecek ve içecek menüsüne sahip. Artemis Beach Club, Artemis Sitesi yanında bulunduğu için site sakinleri tarafından da çokça tercih ediliyor. Denizi sığ, dalgasız, suyu sıcak, ince ve yumuşak kumlardan oluşuyor. Bu sayede çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin de rahatlıkla tercih edebileceğini belirtmek isteriz. Plajda loca kiralama seçeneği de bulunuyor. Tesis imkanları Duş Loca Bar Tuvalet Şemsiye Cankurtaran Otopark alanı Dinlenme alanı Kafeterya Canlı müzik Soyunma kabini Artemis Beach Club 2023 giriş ücretleri Plaja giriş ücretli Şezlong + şemsiye: 100-150 TL JADE BEACH CLUB 2023 yılında yenilenmiş konsepti ile yaza merhaba diyen Jade Beach Club birbirinden güzel içecek ve yiyecekleriyle misafirlerini bekliyor. Jade Beach Club, Yılancı Burnu Plajı üzerinde bulunuyor. Yaz aylarında çok tercih edilen Jade Beach Club, misafirlerini rahat ettirmek için özel olarak tasarlandığını söyleyebiliriz. Denize sıfır şezlongları, dj eşliğinde gün boyu süren müziği, ince kumlarla kaplı sahil şeridi, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine hizmet veriyor. İşletmede çocuklu aileler için çocuk oyun alanları bulunuyor. Denize sıfır olan plaja girişler ücretliyken, plajda hizmet veren özel localar, zengin ve lezzetli menüye sahip restoranlar ve birden farklı renge sahip şezlonglar bulunuyor. Tesis imkanları Duş Tuvalet Şemsiye Gözetleme kulesi Cankurtaran Otopark alanı Su sporları Mini iskele Plaj bar Vale Soyunma kabini Jade Beach Club 2023 giriş ücretleri 2 şezlong + 1 şemsiye: 300-350 TL MİRACLE BEACH CLUB Eşsiz bir deniz ve harika Kuşadası manzarasının yanı sıra, birbirinden çeşitli imkanlar sunan Miracle Beach Club restoranı, plajı, gece kulübü ve muhteşem denizi ile birçok alanda hizmet vererek yerli ve yabancı birçok turistin beğenisini topluyor. Restoranında birbirinden lezzetli yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilir, gündüz eğlencenizi geceye taşıyarak eğlenmeye devam edebilirsiniz. Gece yapılan eğlence programları ile tatilinizi daha da keyifli hale getireceğinize inanıyoruz. HABER MERKEZİ BU HABERDE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kuşadası rehberi: Kuşadası’na nasıl gidilir?

Plajlar halka haram oldu: ‘Havlunu al da gel’ Haber

Plajlar halka haram oldu: ‘Havlunu al da gel’

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  Güdoder / Gücücek Koyu Koruma Derneği, Gülder - Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği, İzmir Yaşam Alanları, Çeşme Çevre Platformu ve Yarımada Talanına Dur Platformu, 12 Ağustos Cumartesi günü, saat 15.00’da Azmak Koyu / Ovacık / Çeşme’de bir araya gelecek. “Ücretsiz deniz kadar, temiz deniz suyu da hakkımız!” diyen sivil toplum örgütleri, ‘Havlunu Al Da Gel’ toplantısına basın mensuplarını ve çevrecileri davet ediyor.  “Türkiye’de tüm deniz kıyısı, koylar, plajlar, beach kulüpleri, oteller, siteler işgalcilerin malı değil, halka aittir” diyen sivil toplum kuruluşları, “Deniz ve plajlar halkındır. Halkın denize erişimine yasak konulamaz, giriş parası alınamaz” sözlerine dikkat çekti.   TÜM KIYILAR HALKA AİT!  ‘Plajlar Halkındır’,  ‘Temiz Deniz Suyu Hakkımız’ etiketi yapan 5 sivil toplum kuruluşu, şu açıklamayı yaptı: “Kıyılarımızın ve plajlarımızın, hükümetler ve belediyelerin göz yumması ile başta otel, beach-kulüp sermayesi olmak üzere özel işletmeler tarafından işgaline karşı duruyoruz. Gerçek olan ise tüm kıyıların halka ait olduğudur. Özellikle otel sermayesinin halka haram ettiği tüm plajların denetim görevi belediyelerdedir. Ancak plajlara erişim ve plaj hizmetlerinin ücretleri konusunda belediyeler, resmî kurumlar denetim yapmamakta, plajların halka haram edilmesine çanak tutmaktadırlar. Belediyeler ve resmî kurumlar hem yeni plaj kazandırmalı hem de sermayenin çöktüğü plajlarda halkın hakkını korumalıdırlar!”

İzmir’de ücretsiz kamp yapabileceğiniz koylar ve plajlar Haber

İzmir’de ücretsiz kamp yapabileceğiniz koylar ve plajlar

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN Ege’nin incisi İzmir’in doğal güzelliklerinin yanı ile berrak denizi ile ünlü. Şehirden uzaklaşmak isteyen tatilciler, kendilerini sessiz ve sakin koylarda serin sulara bırakmak istemelerinin yanı sıra kamp alanları bulmaları da zorlaştı. Sizler için İzmir’in çeşitli bölgelerinde huzurla kamp yapabileceğiniz alanları derledik… İşte, İzmir’de kamp yapılabilecek alanlar…  ÇANAK KOYU Çanak Koyu, Foça’da yer alan ücretsiz kamp yapıp denize girebileceğiniz muazzam manzaraya sahip bir kamp alanı. Denizi serin ve berrak suyuyla dikkat çekiyor. Az bilindiği için keyifle kamp yapıp kafa dinleyeceğiniz bir yer. Sahilinde gölgelik alan sınırlı olduğu için yanınızda şemsiye götürmenizde fayda var.  Çanak Koyu’na nasıl gidilir? 744 numaralı ESHOT otobüsünü kullanarak Foça’ya ulaştıktan sonra 10 dakika yürümeniz yeterli.  DEMİRCİLİ KOYU Demircili Koyu, Urla’nın eşsiz manzaraya sahip olan küçük bir koyu. Plaja girişin ücretsiz olmasının yanı sıra şemsiye ve şezlonglar da kiralanabilir. Kendi kamp malzemeleriniz ile ücretsiz kamp ve piknik yapabilirsiniz. Kiralama ücreti dahilinde soyunma kabini, duş ve tuvalet hizmetleri de yer almaktadır.  Demircili Koyu’na nasıl gidilir? Demircili Koyu’na 2 farklı şekilde ulaşım sağlanabilir. Dileyenler, İçmeler Kavşağı’ndan Yağcılar – Demircili güzergahını takip ederek ulaşabilirler. Dileyenler ise; Urla ilçe merkezi üzerinden Kuşçular – Demircili güzergahını takip ederek koya ulaşabilirler.   PIRLANTA PLAJI Pırlanta plajı, Çeşme’de yer alıyor. Tertemiz suyu tatil yapmak isteyenler için yeterli oluyor. Az bilinmesinden ötürü hem sakin ve temiz hem de park sorunu yaşanmıyor.  Deniz oldukça dalgalı olduğu için dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Tuvalet ve duş hizmeti olan plajda, şezlonglar ve şemsiyeler de kiralanabilmektedir.  Pırlanta Plajı’na nasıl gidilir? Çeşme merkezden Çiftlikköy istikameti üzerinden yola çıkıp, Çiftlikköy’ü geçtikten sonra sağa dönüp aşağı indiğinizde Pırlanta Plajı’na ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak isteyenler ise Çeşme merkezden kalkan dolmuşları kullanabilirler.   ÇAKAL KOYU Çakal Koyu, Urla’da yer alır. Sakinliği ile dikkat çeken bu koy kampçıların gözdesi olup, tesis ve kumsalı yoktur. Kamp malzemeleri ile gidilirse sizin için güzel bir deneyim olacaktır. Deniz kestaneleri oldukça fazla olduğu için deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Taşlık ve patika yola sahip olduğu için binek araçlarla ulaşım zordur.  Çakal Koy’a nasıl gidilir?  Urla’ya bağlı olsa da Seferihisar yolundan yola çıkarak Efes - Mimas yolu üzerinde arabayı park edip yaklaşık 15 dakika yürüdükten sonra koyun kamp alanına ulaşabilirsiniz. Aracı park ettikten sonra yaklaşık 100 m. yürüyerek deniz kenarına ulaşabilirsiniz.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.