TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de glütensiz kafeler

Glüten hassasiyeti olan veya tercihen glüten tüketmek istemeyen kişiler kafe ya da restoranlarda beslenme şekillerine uygun yiyecekler bulmakta güçlük çekebiliyor. Biz sizler için İzmir’de glütensiz yiyeceklerin satıldığı kafeleri derledik…

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 10:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de glütensiz kafeler

Glüten hassasiyeti, sindirim sisteminin gluten içeren gıdalara alerjik reaksiyonla tepki göstermesi olarak bilinen bir sağlık durumudur. Buğday, arpa ve çavdar gibi yiyeceklerde bulunan protein türü kimi insanlarda çölyak hastalığı yaparken, kimilerinde de gluten hassasiyeti sorunu yaşamalarına neden oluyor. Kimi insanlar ise böyle bir sağlık problemleri olmamasına rağmen tercihen glüten tüketmemeyi seçiyorlar. Yaşam biçimi olarak glütensiz beslenmeyi sürdürmeye çalışan fakat yaşadığı çevrede glütensiz yiyeceğe erişmekte zorluk çektikleri için çeşitli problemler yaşayan pek çok insan var. Bu kişiler için İzmir’de glütensiz ürünler satan kafeleri araştırdık, işte onlardan bazıları…

Nanua Bakery

1.Nanua Bakery

Ana üretim yeri Narlıdere’de bulunan bu güzel mekanın bir de Karşıyaka’da şubesi bulunuyor ve her gün vegan ile glütensiz çeşit çeşit lezzet tezgaha çıkıyor. Glütensiz ekmeklerin yanı sıra mayalı, mayasız, karakılçık, karabuğday, çavdar ve bununla birlikte kuru domatesli, cevizli, kekikli olmak üzere çok çeşitli ekmekleri bulunuyor. Bu mekanda yalnızca çeşit çeşit ekmekler üretilmekle kalmıyor, öte yandan vegan dondurmalar, pastalar ve çörekleri de denemek isteyeceğiniz türden.

Pizza Locale

2. Pizza Locale

Pizza belki de glütensiz beslenmek isteyen ya da beslenmek zorunda olan kişiler için en can alıcı noktalardan bir tanesi. ‘Glütensiz beslenmek istiyorum fakat pizzaya dayanamıyorum’ diyorsanız bu mekan sizin için. Müşterilerine glütensiz ve vegan pizza seçenekleri sunan Pizza Locale, pizza sevdalılarını oldukça mutlu edecek. Glütensiz ve vegan pizza yapıyor olmanın ötesinde ürünlerinin çok lezzetli olduğunu da atlamayalım.

Mengoli

3.Mengoli

Konak Pasaport’ta bulunan bu mekan leziz glütensiz burgerler yapıyor. Glüten hassasiyeti yüksek ve çölyak hastası olan ve kişiler için servis ettikleri hamburger menülerinde ekstra dikkat ediyorlar. Glüten hassasiyeti pek de yüksek olmayan kişiler ekmek seçeneklerini glütensiz olarak seçerek diledikleri menüleri tercih edebilirler.

YayaRaw

4. YayaRaw

Yine Konak’ta bulunan bu mekan, sporculardan sağlıklı beslenen kişilere, vegan beslenenlerden glüten hassasiyeti olan kişilere kadar pekçok ihtiyaca yönelik geniş ürün yelpazesiyle herkese hitap edecek lezzetleri sunuyor. Birçok lezzetin tek tabakta küçük porsiyonlarla toplandığı ‘bowl’ konsepti ile hizmet veren bu mekanda damak zevkinize göre dilediğiniz yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.