TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havana’da gezilecek yerler. Havana’da gezilecek rotalar

Küba Cumhuriyeti’nin popüler şehri Havana’da gezilecek yerler nereler? Havana’nın popüler noktaları. İşte Havana’da gezilecek başlıca yerler…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Havana’da gezilecek yerler. Havana’da gezilecek rotalar

Küba’nın başkenti olan Havana, aynı zamanda ülkenin en popüler bölgelerinden biridir. 2 milyonu aşkın nüfusu ile sadece Küba’nın değil, aynı zamanda Karayipler’in en büyük kenti olarak kendini gösterir. Şeker kamışı, mısır ve puro başlıca geçim kaynağı olan Küba, uzun yıllar İspanyol sömürgesi altında kalmıştır. Bu durum da İspanyol etkisinin hala yer yer görülmesine neden olur.

HAVANA’DA GEZİLECEK BAŞLICA YERLER

Tropikal iklimin hakim olduğu Havana, özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde son derece keyifli vakit geçirilecek şehirlerden biridir. Pek çok farklı şehirden kişinin yıl içerisinde ziyaret ettiği Havana’da gezilecek başlıca yerleri birlikte inceleyelim.

plazadelacatedral_ilkses

Plaza de la Catedral

Eski Havana bölgesinde yer alan ve bu bölgenin beş ana meydanından biri olarak dikkatleri üzerine çeken Plaza de la Catedral, açık hava müzesi niteliği taşır. İçerisinde Havana Katedrali de bulunan ve 18. yüzyıldan kalma Küba Barok mimarisinin örneklerini simgeleyen binalarla çevrelenen Plaza de la Catedral, Havana’nın en turistik alanlarından biridir.

santaclara_ilkses

Santa Clara

Küba’ya bağlı şehirlerden biri olan Santa Clara, Küba Devrimi tarihinde önemli yeri bulunan bölgelerden biridir. Çünkü devrim burada son zaferini kazanmıştır. Şehir, Kübra Devrimi’nin en önemli isimlerinden olan Che Guavera ve Marta Abreu de Estevez ile özdeşleşmiş durumdadır. İçerisinde tarihi ve kültürel açısından son derece önemli eser ve yapıların yer aldığı Santa Clara, ülkenin en fazla turist çeken bölgelerinden biri olarak kendini gösterir.

eskihavana_ilkses

Eski Havana

UNESCO tarafından 1982 yılında Dünya Mirası Listesi’ne eklenen olan Eski Havana, kentin merkez noktası olarak kabul edilir. Havana’da bulunan 15 belediyeden biridir. Havana’nın nüfusunun en yüksek olduğu 2. bölge olan Eski Havana hem bölge halkı hem de turistik açıdan son derece sevilen bir yerdir.

planetario_ilkses

Planetario de La Habana

İçerisinde yer alan devasa bir küre içerisine yerleştirilen güneş sistemi ile her yaştan insanın dikkatini çeken Planetario de La Habana, 2009 yılından bu yana dünyanın dört bir tarafından misafirlerini ağırlıyor. İnteraktif kültür merkezi olan Planetario de La Habana içerisinde ayrıca Big Bang simülasyonu yer alır. 6 binden fazla yıldızın da gözlemlenebildiği bu gözlemevinde, astronomik açıdan birçok bilgi elde edilebiliyor.

kubasanatfabrikasi_ilkses

Küba Sanat Fabrikası (Fábrica de Arte Cubano – FAC)

2014 yılında X-Alfonsa isimli Afro-Küba kökenli bir müzisyen tarafından açılan Küba Sanat Fabrikası, son derece kapsamlı modern ve çağdaş bir sanat merkezidir. İçerisinde müzik, sinema, tiyatro, grafik sanatlar, mimari, endüstriyel tasarım, moda ve fotoğraf gibi sanat dallarına dair pek çok çalışma yer alır.

lennonparki_ilkses

Lennon Parkı

İçerisinde ünlü müzik grubu The Beatles’ın solisti John Lennon’un bir heykelinin yer aldığı Lennon Parkı, John Lennon’u onurlandırmak amacıyla bu heykeli parka yerleştirmiştir. Fidel Castro tarafından 2000 yılında açılışı yapılan bu park ve heykel, turistler tarafından merak edilen alanlardan biridir.

jardinbotanikbahcesi_ilkses

Jardin Ulusal Botanik Bahçesi

Havana kentinin en popüler alanlarından biri olan ve içerisinde 4 bini aşkın bitki türünün sergilendiği Ulusal Botanik Bahçesi, 1984 yılında açıldı. Küba’da yer alan floranın en güzel şekilde yansıtıldığı bu bahçe, son derece büyük bir alanda kuruludur. Bu nedenle de bahçenin rahatça gezilebilmesi için pek çok noktasına tren yerleştirilmiştir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Strasbourg’da gezilecek en iyi 10 yer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.