TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Strasbourg’da gezilecek en iyi 10 yer

Mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan Strasbourg’da nereye gidilir? İşte Strasbourg’da gezilecek yerler…

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Strasbourg’da gezilecek en iyi 10 yer

UNESCO tarafından 1988 yılında Dünya Mirası Listesi’ne eklenen Strasbourg, Fransa ve Almanya ülkeleri arasında yer alan bir sınır şehridir. Ancak bağlı bulunduğu ülke Fransa’dır. Bulunduğu konum sayesinde her iki ülkenin de kültüründen parçalara sahiptir. Bu durum diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında neden farklı bir atmosfere sahip olduğunu da açıklar.

Strasbourg’da gezilecek 10 muhteşem yer

Son derece bakımlı ve temiz bir yerleşim yeri olan Strasbourg, Orta Çağ ve Rönesans dönemlerinin mimari yapılarıyla donatılmıştır. Bu görünüm de şehri adeta bir açık hava müzesi haline getirir. Strasbourg’da gezilecek yerlerden 10 tanesini birlikte inceleyelim.

10. Notre Dame Katedrali

Strasbourg’da bulunan ve kentin en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame, Katolik bir katedraldir. Yapımına 1015 yılında başlanmış ve 1439 yılında tamamlanmıştır. Katedralin çoğu bölümünde Romanesk mimarinin izleri görülür. Ancak yapı, geç dönem gotik mimarinin en güzel eserlerinden biri olarak kabul görür. Notre Dame Katedrali’nin yüksekliği 142 metredir. 1647 ve 1874 seneleri arasında sahip olduğu bu yükseklik ile dünyanın en yüksek yapısı olma özelliği gösteriyordu. Günümüzde ise dünyanın en yüksek 6. kilisesidir.

9. La Petite France

Kentin en fazla turist çeken noktalarından biri olan La Petite France, Strasbourg’da yer alan bir semttir. Sokaklarında yürürken insana geçmiş zamanlara yolculuk yapmış gibi hissettiren semt, Küçük Fransa olarak da biliniyor. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan bölge; Arnavut kaldırımlı sokakları, ahşap evleri, manzaraları, hediyelik eşya mağazaları ve daha birçok özelliği ile Strasbourg’da görülmesi gereken yerlerden biridir.

8. Rohan Sarayı

Aslen Britanya’dan gelen köklü Fransız Ailesi Rohan’ın, prens, piskopos ve kardinallerin yaşamlarını sürdüğü bir saray olan Rohan Sarayı, 1730 yılında yapılmaya başlandı. Bu tarihten tam 12 yıl sonra, yani 1742 yılında yapımı tamamlandı. 1900’lü yılların başına kadar bu şekilde kullanımına devam eden saray, 1900’lü yılların başından bu yana Arkeoloji Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi ve Dekoratif Sanatlar Müzesi olmak üzere 3 ayrı müzeye ev sahipliği yapıyor.

7. Alsas Müzesi

Strasbourg yerel halk müzesi olan Alsas, içerisinde yer alan mobilya, seramik, el yapımı eşyalar ve konutlar ile bölgeye ait yaşantıyı ziyaretçilerine sunar. Strasbourg tarihine ve kültürüne ışık tutar.

6. Grande Île

Strasbourg’da yer alan ve şehrin tarihi merkezinde konumlanan Grande Île, bir adadır. Etrafı kanallarla çevrili olan bu adanın Türkçe karşılığı, Büyük Ada olarak geçer. UNESCO tarafından 1988 yılında Dünya Mirası Listesi’ne eklenen Grande Île, aynı zamanda Uluslararası Anıtlar ve Siteler Konseyi tarafından da “Orta Çağ şehirlerini örnekleyen eski bir mahalle” olarak tanımlanmıştır.

5. Musée de l'Œuvre Notre-Dame

İçerisinde yer alan orijinal sanat eserleriyle ünlü olan Musée de l'Œuvre Notre-Dame, Orta Çağ’dan başlayarak 1681 yılına kadar uzanan döneme ait koleksiyonları bünyesinde barındırır. Yukarı Ren Güzel Sanatlar ve Dekoratif Sanatlar Müzesi olarak bilinen bu müze, kentin en tanınmış müzelerinden biridir.

4. Saint Thomas Kilisesi (St. Thomas Church)

Yapımı 1520 yılından tamamlanan Saint Thomas Kilisesi, Alman stilinde inşa edildi. Bunun en temel sebebi o dönemde bölgenin Alman hakimiyeti altında olmasıydı. 1681 yılında Fransa hakimiyeti altına girdi. Bulunduğu bölgede Alman stiline sahip tek kilise olan Saint Thomas, Mozart tarafından birçok özgü alan orgu ile de ünlüdür.

3. Ponts Couverts

Ponts Couverts, Petite France bölgesine giden yol üzerinde konumlanır. 3 adet köprüden ve 4 kuleden oluşan bir savunma sistemidir. Şehri çevreleyen Orta Çağ surlarından günümüze ulaşan en önemli parça olduğu kabul edilir. 13. yüzyılda inşa edilen bu köprülerden her birinin, yapıldığı dönemde üzerinde çatılar yer alıyordu. Savunmadaki gücü de bu çatılardan geliyordu.

2. Neustadt

Geçmiş dönemlerde sürekli olarak Fransa ve Almanya arasında yer değiştiren Strasbourg’un bazı bölgelerinde bu ülkelerden birinin izleri daha fazla görülür. Neustadt, Alman etkisinin yüksek olduğu bir yerleşim yeridir. Son derece planlı bir yerleşim yeri olarak dizayn edilen Neustadt, oldukça düzgün bir görünüme sahiptir.

1.Kleber Meydanı

Strasbourg’da bulunan ticaret bölgesinin en büyük meydanı olan Kleber, 24 Haziran 1840 yılında Strasbourg Generali Jean Baptiste Kleber’e adanmış ve ismini buradan almıştır. Etrafında birçok mağaza bulunan Kleber meydanı, kente gelen turistlerin mutlaka uğradığı ve vakit geçirdiği noktalardan biridir.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Positano’ya nasıl gidilir? Positano’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.