TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giethoorn’da gezilecek yerler. Giethoorn’da neler yapılır? Giethoorn planınız bizden!

Giethoorn’da neler yapılır? Adeta bir masalın içerisindeymiş gibi hissettiren Giethoorn’da gezilecek yerler. İşte Giethoorn’da görülmesi gereken başlıca yerler…

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Giethoorn’da gezilecek yerler. Giethoorn’da neler yapılır? Giethoorn planınız bizden!

Giethoorn; içerisinde araç trafiğinin bulunmadığı, her yere yürüyerek ulaşımın sağlanabildiği ve bot kullanımının yaygın olduğu yemyeşil bir köy. Hollanda’nın Overijssel isimli eyaletie bağlı bir köy olan Giethoorn, Steenwijkerland Belediyesi’nde yer alıyor. Yemyeşil bir alanda kurulu olan bu köy, ziyarete gelen herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Giethoorn’da gezilecek yerleri ve burada yapılabilecekleri, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Giethoorn’da gezilecek yerler

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Giethoorn’da çok sayıda yeşil alan ve müze bulunuyor. Bu alanlar hakkında bilgileri birlikte inceleyelim.

Giethoorn T Olde Maat Uus Müzesi

Mayıs 1988 yılında açılan Giethoorn T Olde Maat Uus Müzesi, yerel halk tarafından kuruldu. Bölge sakinlerinin bu müzeyi açmaktaki amacı, Giethoorn’un tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır. Orijinal bir çiftlik evine kurulan Giethoorn T Olde Maat Uus Müzesi, bir asırdan fazla bir süre önce burada yaşayan insanların nasıl yaşadıklarını gösteren tek müze olma özelliği taşır.

weerribbenwieden_ilkses

Weerribben-Wieden Ulusal Parkı

Doğaseverler için son derece güzel bir ortam sunan Weerribben-Wieden Ulusal Parkı, Kuzey-Batı Avrupa’nın en büyük bataklığı olarak biliniyor. İçerisinde göllerin, çeşitli çiçeklerin ve birçok doğal güzelliğin yer aldığı bu parkta ek olarak tekne turları, yürüyüş parkurları ve bisiklet sürmek için uygun alanlar da bulunur.

waterloopbos_ilkses

Waterloopbos

Waterloopbos, yemyeşil bir ormana ve tertemiz bir havaya sahip olan bir doğa koruma alanıdır. Doğanın en güzel görüntülerinin görülebildiği bu alana, yürüyüş ve koşu gibi sporları yapmak için pek çok insan gelir. Su yolu ormanı olarak geçen Waterloopbos, doğa içerisinde vakit geçirmek isteyen kişiler için ideal bir ortama sahiptir.

woldberg_ilkses

Woldberg

Doğanın içerisinde bir yaşam sürülen Giethoorn’da, yemyeşil bir ortamda eşsiz yürüyüş yollarının tadını çıkarmak için gidilebilinecek ilk duraklardan biri Woldberg olarak karşımıza çıkar. İçerisinde bulunan sosyal tesisler ile de ziyaretçilerine konforlu mola verme imkanı da sunar.

bovenwijdegolu_ilkses

Bovenwijde Gölü

Giethoorn’da muhteşem bir manzara eşliğinde doğanın sesini dinlemek isteyenler için son derece iyi bir seçenek olan Bovenwijde Gölü, köyün doğu tarafında yer alır. Tekne turu yapabilme imkanı da bulunan Bovenwijde’nin uzunluğu yaklaşım 2 kilometre, genişliği ise 1 kilometre civarındadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.