TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cunda Adası gezilecek yerler nereler? Cunda Adası’nın neyi meşhur?

Cunda Adası nereye bağlı? Cunda Adası gezilecek yerler. Cunda Adası’nın neyi meşhur? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 14:52
Kaynak: Cansu İrem Akçay
Cunda Adası gezilecek yerler nereler? Cunda Adası’nın neyi meşhur?

Yaz turizminin yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri olan Cunda Adası, doğal güzellikleri ve tarihi geçmişi ile 7’den 70’e pek çok insanın dikkatini çekmeyi başarıyor. Renkli sokakları, tarihi evleri ve lezzetli mutfağı ile gönülleri fetheden Cunda Adası nerede? Cunda Adası’nın neyi meşhur? Cunda Adası gezilecek yerler konusu ve adaya ilişkin diğer bilgileri, haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Cunda Adası nereye bağlı?

Cunda Adası, Balıkesir’in gözde ilçelerinden Ayvalık’a bağlı bir adadır.

Cunda Adası Yunanistan’a yakın mı?

Cunda Adası Yunanistan’a bağlı Lesbos isimli adaya 16 kilometre uzaklıktadır. Cunda’nın Yunanistan’ın merkez noktasına olan uzaklığı ise 162 kilometredir.

Cunda Adası’nın neyi meşhur?

Ege Deniz’inin berrak sularına sahip olan Cunda Adası doğası ile ön plana çıkan yerlerden biridir. Bununla birlikte balıkçılık anlamında da iddialı olan Cunda Adası, ziyaretçilerine son derece lezzetli deniz ürünleri sunar. Zeytinlik alanları ile de ünlü olan Cunda, saf sızma zetinyağı ve zeytinyağı ile hazırlanan sabunları ile de bilinir. Ege’nin en sevilen lezzetleri arasında yer alan sakızlı ve lorlu kurabiye de Cunda Adası’nda oldukça popülerdir.

Cunda Adası gezilecek yerler

Balıkesir’in en ünlü turizm merkezlerinden biri olan Cunda Adası, özellikle yaz sezonunda hem ülkemizden hem de dünyanın dört bir tarafından insanın uğrak noktalarından biri olmayı başarıyor. Cunda Adası gezilecek yerler nereler diye merak edenler için hazırladığımız öneriler şu şekildedir:

Taksiyarhis Kilisesi

Taksiyarhis Kilisesi

1873 yılında inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, Rum Ortodoks Cemaati tarafından Anaknet (Metropol) Kilisesi olarak yaptırıldı. Rum vatandaşların yoğun olduğu dönemde yatırılan Taksiyarhis Kilisesi, Baş Melekler olan Mikhaeil ve Cebrail’e atfedildi.

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi

Ziyaretçilerine enfes bir manzara sunan Aşıklar Tepesi, tüm adanın kuşbakışı izlenebildiği bir alan. Cunda’nın ilk yel değirmenine de ev sahipliği yapan Aşıklar Tepesi, 2007 yılında yapılan restorasyon çalışmaları ile adanın en gözde turizm alanı olarak karşımıza çıkıyor

Agios Yannis Kilisesi

Agios Yannis Kilisesi

Cunda Adası’nın simgesi konumunda olan yel değirmenlerinin de görülebileceği Agios Yannis Kilisesi, 1997 yılında Koç Ailesi tarafından restore edildi. Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı olarak işlevsel hale getirilen Agios Yannis Kilisesi, kesme taş ve tuğlalar kullanılarak inşa edildi. Tarihi 17. yüzyıla dayanan Agios Yannis Kilisesi, 1924 mübadelesinden sonra atıl duruma düştü. Günümüzde Cunda Adası’nın en gözde turizm noktalarından biridir.

ortunç koyu

Ortunç Koyu

Cunda Adası’nın batısında kalan, üç tarafı ormanlarla çevrili doğal bir koy Ortunç Koyu. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde noktalarından olan bu koyun tam karşında Midilli Adası yer alıyor. Ortunç Koyu kampçılar için de uygun ve olanakları olan bir alan turkuaz denize sahip koy olarak kendini gösteriyor.

Kaynak: Cansu İrem Akçay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.