TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eskişehir'de günübirlik nereye gidilir? Eskişehir’de gezilecek yerler...

Eskişehi'de gezilecek yerler merak ediliyor. Biz de sizin için Eskişehir'de gezilecek yerleri derledik. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 15:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Eskişehir'de günübirlik nereye gidilir? Eskişehir’de gezilecek yerler...

Eskişehir'de günübirlik nereye gidilir? Eskişehir bir günde gezilir mi? soruları Eskişehir’i gezmek isteyenlerin sık sık araştırdığı ve sorduğu soruların başında geliyor. Peki Eskişehir’de gezilecek yerler nereler? Eskişehir gezilecek yerler haritasına nasıl ulaşabiliriz?

Eskişehir’de gezilecek yerleri sizler için hazırladık. Sizin için hazırladığımız bu haber ile Eskişehir gezilecek yerler listesine ulaşabilir ve Eskişehir’i dolu dolu gezebilirsiniz. İşte muhteşem rotaları ile Eskişehir gezilecek yerler listesi…

Tarihi Odunpazarı Evleri

Eskişehir’de gezilecek yerler listesinin en başında yer alan Odunpazarı Evleri, Eskişehir’in tarihi dokusunu en iyi anlatan yerlerden biri. Geleneksel yapıdaki Tarihi Odunpazarı Evleri, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Porsuk Çayı

Şehrin orta kısmından geçen Porsuk Çayı, Eskişehir’e farklı ve estetik bir hava katıyor. Siz de Eskişehir’e gittiğinizde bu nehrin kenarında vakit geçirmeyi ve yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Aynı zamanda Porsuk Çayı’nda gondol turu da mevcut oluyor. Dilerseniz Porsuk Çayı’nda gondol turu da yapabilirsiniz.

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Eskişehir’in en büyük parkı olan Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı 400 bin metrekarelik büyük bir alana kuruldu. Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’nda yetişkinler ve çocuklar için eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebileceği alanlar mevcut olup bu parkta görülmesi gereken yerler arasında Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzayevi, Masal Şatosu ve Eti Su Altı Dünyası bulunuyor.

Eskişehir Masal Şatosu

Eskişehir’in en büyük ve önemli simgelerinin başında gelen ve Eskişehir denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Masal Şatosu, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’nın içinde yer alıyor. Masal Şatosu’nun 26 tane kulesi mevcut olup çok görkemli ve büyüleyici bir görüntüye sahip. Ülkemizde en önemli kulelerin başında gelen Masal Şatosu’nun içinde Çocuklar için Efsaneler Diyarı Turu ve Gizemli Yolculuk Turu gibi etkinlikler mevcut. Bu etkinlikler ile ailenizle beraber dolu dolu vakit geçirebilirsiniz.

Lületaşı Müzesi

Lületaşı Müzesi Odunpazarı içerisinde yer alan ve 2008 yılında açılan bir müze. Bu müzede Eskişehir’in ünlü lüle taşından yapılan eserler sergileniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.