TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’in başkenti Pekin’de gezilecek yerler

Her yıl binlerce insanın tatil için tercih ettiği şehirlerden biri olan Çin’in başkenti Pekin’de gezilecek yerler nereler? Pekin’de mutlaka görülmesi gereken alanlar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çin’in başkenti Pekin’de gezilecek yerler

Çin’in pek çok açıdan en önemli kenti olan Pekin, 21 milyonu aşkın nüfusu ile son derece kalabalık bir şehirdir. Devlet Konseyi’nin doğrudan yönetimi altında bulunur. Bünyesinde 16 adet semt barındırır. Son derece önemli bir kültür, sanat, siyaset, diplomasi, eğitim, ekonomi ve bilim kentidir. Bu nedenle gelişmiş düzeyi son derece yüksektir.

Pekin’de gezilecek yerler

Pekin’le ve hatta Çin Halk Cumhuriyeti ile özdeşleşen pek çok yapı bulunuyor. Adını dünya çapında tanıtan bu yapılardan en çok bilinenleri birlikte inceleyelim.

cinseddipekin_ilkses

Çin Seddi

Dünyanın en uzun savunma kanadı olma özelliği gösteren Çin Seddi’nin temeli, M.Ö. 403 ve M.Ö. 221 yılları arasında süren Çin Savaşan Beylikler Dönemi’nde atıldı. Dönemin 7 krallığı, birbirlerinden korunmak için Çin Seddi’nin ilk setlerini inşa etti. Çin Seddi’nin boydan boya uzayarak bilinen en büyük savunma kanadı olması yönündeki kararın alınmasında, günümüz tarihçileri tarafından farklı fikirler öne sürülüyor. Bu sebeplerden biri olası Moğol ve Türk boylarının saldırılarının önüne geçmek olarak karşımıza çıkıyor. Çin Seddi’nin yıkılmış bölgeleri ile birlikte toplam uzunluğu 8 bin 851,8 kilometredir.

yazliksaray_ilkses

Yazlık Saray

Çin imparatorları tarafından yazlık saray olarak kullanılan ve 1998 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilen Yazlık Saray, başkent Pekin’in en fazla ziyaretçi çeken noktalarından biridir. Wanshou Tepesi ve Kunming Gölü tarafında konumlanan Yazlık Saray, günümüzde önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

cennettapinagi_ilkses

Cennet Tapınağı

Pekin’in Chongwen isimli bölgesinde yer alan yer alan Cennet Tapınağı, 267 hektarlık oldukça büyük bir arazi üzerinde konumlanır. 1406 ve 1420 yılları arasında İmparator Zhu Di döneminde yapımı tamamlanan Cennet Tapınağı, Çin imparatorlarının iyi hasat almak amacıyla Tanrılara dua ettiği ve adak adadığı tapınak olarak bilinir. Cennet Tapınağı, UNESCO tarafından 1998 yılında Dünya Mirasları Listesi’ne dahil edildi.

tiananmenmeydani_ilkses

Tiananmen Meydanı

Tiananmen Meydanı, başkent Pekin’in merkezi noktası olarak kabul edilir. 1651 yılında inşa edilen ve dünyanın en büyük meydanı olma özelliği gösteren bu meydana girişler ücretsizdir. Pekin’i ziyarete gelen hemen her turistin mutlaka uğradığı bir alan olarak kendini gösterir. Tiananmen Meydanı’nın içerisinde Çin Ulusal Müzesi de yer alır. Yapılışından günümüze kadar Çin tarihi açısından önemli pek çok olaya tanık olan Tiananmen Meydanı’nda, Çin bayrağı her gün yapılan bir seremoni ile göndere çekilir.

yasaksehir_ilkses

Yasak Şehir

Çing ve Ming isimli Çin hanedanlıklarına ev sahipliği yapan Yasak Şehir, ülke tarihi açısından son derece önemli bir saraydır. Pekin’in merkez noktasında konumlanır. Törensel ve politik açıdan Çin Hükümeti’nin merkezidir. İnşa tarihi 1406 ve 1420 yılları arasında olan Yasak Şehir, 1925 yılından bu yana Saray Müzesi’ni de bünyesinde barındırıyor. Yasak Şehir ayrıca 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Listesi’ne eklenerek, adını tüm dünyada duyurmayı başardı.

cinulusalmuzesi_ilkses

Çin Ulusal Müzesi

Çin’in tarihi ve sanatına dair eserlerin sergilendiği Çin Ulusal Müzesi, 2003 yılında iki farklı müzenin birleşmesi ile kuruldu. Ancak binanın inşası 1959 yılında yapıldı. Yapılış aması ise Çin Halk Cumhuriyeti’nin 10. yıldönümüne bir armağandı. Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Çin Ulusal Müzesi, aynı zamanda dünyanın en fazla ziyaret edilen müzesi olma özelliği gösterir.

lamatapinagi_ilkses

Lama Tapınağı

Ülkenin en büyük tapınaklarından biri olan Lama Tapınağı, Budizm tapınağı olarak kullanılıyor. İçerisinde aptallık, aşk, israf ve açgözlülüğü temsil eden dört adet heykel yer alıyor. Bu temsiller, Budizm’in yasakladığı davranışları temsil ediyor. Çin Prensi Yong Zheng’in saray olarak kullanması için inşa edilen, ancak 1723 yılında Yong Zheng imparator olunca tapınağa çevrilmiştir.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.