TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca Şirinyer Hipodromu’na nasıl gidilir? Türkiye'deki ilk at yarışına ev sahipliği yapan Buca Şirinyer Hipodromu nerede?

İzmir'in tarih dolu mahallelerinden biri olan Şirinyer, at yarışlarının da önemli adreslerinden biri. Ailecek keyifli vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olan Şirinyer Hipodromu, ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. Buca Şirinyer Hipodromu'na gitmek isteyenler, arama motorlarında "Buca Şirinyer Hipodromu'na nasıl gidilir?" gibi sorularla bilgi arayışına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 15:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buca Şirinyer Hipodromu’na nasıl gidilir? Türkiye'deki ilk at yarışına ev sahipliği yapan Buca Şirinyer Hipodromu nerede?

Şirinyer Hipodromu, İzmir'in Buca ilçesinde konumlanmış bir at yarışı pistidir. İlk at yarışına ev sahipliği yapmasıyla tanınan Şirinyer Hipodromu, Türkiye'de 23 Eylül 1856 tarihinde kuruldu. Hipodrom alanı 323.674 metrekarelik bir alana sahip olup, içerisinde 1281 ahır, at hastanesi, 100 araçlık otopark ve gezinti padokları gibi tesisler yer alıyor. Toplamda 479.114 metrekarelik bir alana yayılır.

Şirinyer Hipodromu

BUCA ŞİRİNYER HİPODROMU NEREDE?

Buca Şirinyer Hipodromu'na gitmek oldukça basit. Başlangıçta, Buca ilçesine ulaşmak için çeşitli ulaşım seçenekleri bulunmakta.

Toplu taşıma tercih edenler için, İzmir'in çeşitli noktalarından kalkan otobüs ve dolmuşlar kullanılabilir. İZBAN'a binerek, Şirinyer veya Koşu istasyonlarında inerek ardından kısa bir yürüyüş yaparak Şirinyer Hipodromu'na ulaşmak mümkün. Özel araçla gitmek isteyenler için ise geniş bir otopark alanı bulunmakta.

Buca Şirinyer Hipodromu’na ulaşıldığında, at yarışlarının yanı sıra çeşitli eğlenceli etkinlikler de mevcut. Ayrıca, hipodromun çevresinde yeme-içme ve dinlenme alanları yer alıyor. Buca Şirinyer Hipodrumu, İzmir'de keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir mekan.

Şirinyer Hipodromu

ŞİRİNYER HİPODROMU’NDA NELER VAR?

Hipodromun içerisinde; 1756 metrelik kum pist, 1572 metrelik çim pist, 1345 metrelik antrenman kum pisti, 2 tribün binası, kan alma binası, panoramik restoranlar, bahçe restoranları, kır kahvesi, VIP restoran, eyerleme alanı, ot yem deposu, gezinti padokları, jokey odası, doping kontrol binası, müdürlük binası, garajlar ve atölyeler, 1000 araçlık otopark, çocuk oyun bahçesi ve 3 sulama havuzu gibi pek çok tesis bulunmakta. 31 Mayıs 2007'den itibaren, Türkiye'de ilk kez, İzmir Şirinyer Hipodromu'nda gece yarışları düzenleniyor. Pistler ve padok mahali, aydınlatma direkleriyle donatıldı. Ayrıca, 5 midilli atın bulunduğu bir midilli parkı vardır ve küçük çocuklar bu parktan ücretsiz olarak yararlanabilirler. Pistte ayrıca, yarışları canlı olarak takip etmek için bir LED ekran bulunuyor.

Şirinyer Hipodromu

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.