TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de doğayla buluşmanın 5 mükemmel yolu: İzmir'deki piknik alanları

İş stresinden uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak için en iyi seçeneklerden biri piknik yapmak. Eğer İzmir'de yaşıyorsanız, Ege'nin bu güzel şehrinde piknik için harika yerler bulabilirsiniz. İşte İzmir'de piknik yapabileceğiniz bazı muhteşem noktalar...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 15:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'de doğayla buluşmanın 5 mükemmel yolu: İzmir'deki piknik alanları

Doğanın kucakladığı, sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz, mangalda pişen lezzetli yemeklerin tadını çıkardığınız ve eğlenceli aktivitelerle vakit geçirdiğiniz piknikler, kültürümüzün önemli bir parçası. Özellikle bahar aylarında yapılan piknikler, doğanın uyanışıyla birlikte ayrı bir güzellik kazanır. Doğanın canlandığı, çiçeklerin açtığı ve ağaçların yeşerdiği bu dönemde yapılan piknikler, hem doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarır hem de keyifli anılar sunar. İzmir'de hafta sonu için harika bir aktivite arayışındaysanız, şehrin en güzel 5 piknik yeri tam size göre. İzmir, piknik tutkunlarının gözdesi haline gelmiş durumda ve bu mevsimde piknik yapacaklar için mükemmel seçenekler sunuyor. İzmir’de piknik alanları ve daha fazlası sizler için haberimizde…

İZMİR'DEKİ PİKNİK ALANLARI

inciraltı kent ormanı

5- İNCİRALTI KENT ORMANI

Eğer İzmir'de şehir hayatından bir mola vermek isterseniz, Balçova ilçesinde yer alan İnciraltı Kent Ormanı tam size göre bir yer. Yıl boyunca pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapan bu ormanda, farklı aktiviteler yapma imkânı bulunuyor. Sahili, atmosferi ve özellikle gün batımıyla sizi biraz olsun rahatlatacak bir doğa harikası.

SASALI KENT ORMANI VE PİKNİK ALANI

4-  SASALI KENT ORMANI VE PİKNİK ALANI

Sasalı Kent Ormanı ve Piknik Alanı, Çiğli bölgesinde bulunuyor ve Ege Bölgesi'nin en geniş piknik alanı unvanına sahip. Burada doğayla iç içe, piknik yapmanın yanı sıra çeşitli aktiviteler de yapabilirsiniz. Sasalı'da voleybol ve basketbol sahaları, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve çocuk oyun alanları gibi pek çok etkinlik alanı bulunuyor. Ayrıca ziyaretçilerin semaver, mangal ve bisiklet kiralama gibi hizmetlerden de faydalanma imkanı var. Sasalı Kent Ormanı'na giriş ücretsiz.

BUCA GÖLET

3. BUCA GÖLET

Buca Göleti, İzmir'in ve Ege bölgesinin en popüler dinlenme ve eğlence noktalarından biri. Buca Belediyesi tarafından 1998 Nisan'ında inşa edilmeye başlanan Buca Gölet Regreasyon Alanı, yaklaşık bir yıl sonra, 1999 Mart'ında halkın kullanımına açıldı.

Bu alanda Göl Restoran, Göl Salonu Seyir Cafe, Mangal Alanı, Şarküteri, Amfitiyatro, Piknik Alanı, Ada Cafe&Pub, Seyir Terasları, Çocuk Oyun Parkları, Market, Bebek Bakım Odası, Mescid ve Otopark gibi çeşitli tesisler bulunmakta. Bahar ve yaz aylarında yoğun ilgi gören gölette, konserler, tiyatrolar ve diğer etkinlikler için amfi tiyatro, piknik alanı ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için hobi bahçeleri, seyir terasları gibi alanlar mevcut.

SARNIÇ GÖLET PİKNİK ALANI

2-  SARNIÇ GÖLET PİKNİK ALANI

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan Sarnıç Gölet Piknik Alanı, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Yürüyüş yapmak isteyenlerin yanı sıra piknik yapmak için düzenlenmiş alanlar ve bisikletle gezintiye uygun olması, bu alanın tercih edilmesini artırıyor. Sarnıç Gölet Piknik Alanı'na giriş ücretsiz.

KARAGÖL TABİAT PARKI

1- KARAGÖL TABİAT PARKI

İzmir'deki Karagöl Tabiat Parkı, sabah saat 08:00 ile akşam saat 20:00 arasında ziyarete açık. Günlük otomobil giriş ücreti 65 TL ve burada piknik ve mangal yapabilirsiniz (ancak yerde ateş yakmak yasak). Park içinde piknik alanları, masalar, kamp alanı, tuvaletler, çeşmeler, restoran, büfe ve çocuk oyun alanı bulunmakta. Kamp yapmak isteyenlerin kendi çadırını veya karavanlarını getirmeleri gerekmekte. Bir gece konaklama ücreti 240 TL ve bu ücrete araç girişi, bir çadır için gece konaklama, dört kişiye kadar kullanım, elektrik, su ve tuvalet kullanımı dahil. Kamp yapacak olanların en geç akşam saat 21:00'e kadar giriş yapmaları gerekir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.