TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayındır'da ne yapılır? Bayındır’da mutlaka yapılması gerekenler…

İzmir’in saklı kalmış nadide ilçesi Bayındır’a gittiğinizde mutlaka yapılması gerekenleri sizler için derledik…. İşte Bayındır'da yapılması gerekenler...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 08:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Bayındır'da ne yapılır? Bayındır’da mutlaka yapılması gerekenler…

İzmir’in şifa merkezi Bayındır’a daha önce gittiniz mi? Eğer cevabınız hayır ise gezi rotanıza mutlaka Bayındır’ı da eklemeli, şifalı sularından yararlanmalı, doğal güzelliklerini keşfetmeli ve muhteşem kokuları ile ilçeye yayılan Çiçek Festivali’ne katılmalısınız…

kaplıca-ilkses

Bayındır Kaplıcaları

Bayındır’da bulunan Ergenli Köyü Kaplıcası, Dereköy Kaplıcası ve Fatma Hanım Kaplıcası en ünlü şifalı su kaplıcalarıdır. Barındırdığı kaplıcalarla TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) tarafından Termal Turizm Merkezi olarak kabul edilmiştir. Bundan dolayı ilçede pek çok termal otelde mide ve bağırsak hastalıkları, kronik hastalıklar, kadın hastalıkları ve deri hastalıklarını tedavi etmek için çeşitli şifa kürleri düzenlenir. Sağlık gezilerine katılan yerli ve yabancı turistler için Bayındır, şifa merkezidir.

camiii-ilkses

Hacı Sina Camii

19 kubbeye ve kare şeklinde bir mimariye sahip Hacı Sina Camii Osmanlı imparatorluğu zamanından kalmadır. İlçedeki Basra tepesinde yer alan cami zamanla yapılan ek binalarla külliye olmuştur.

dedetürbe-ilkses

Eskici Dede Türbesi

Ziyaretçiler ve yöre halkı tarafından yoğun ilgi gören Eskici Dede Türbesi, , Ahmet Bin Murat isminde bir şahsiyete aittir.

ovacık-ilkses

Ovacık Milli Parkı

Bayındır’ın görülmesi gereken doğa merkezlerinin başında gelen Ovacık Milli Parkı, hem ağaç çeşitliliği hem de doğal yaşam canlıları bakımından oldukça zengin. Gelincik, kirpi, tilki, sincap, şahin, kartal, ceylan ve daha onlarca canlıyı izlemek ve hatta fırsatını bulduğunuzda fotoğraflarını bile çekebilmek için Ovacık Milli Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Şehrin kalabalığından sıkılan ve dinlenmek isteyenlerin ilk uğrak yerleri arasında bulunur.

festival-ilkses

Uluslararası Çiçek Festivali

İlkbahar başlangıcında gerçekleşen Bayındır Çiçek Festivali, birbirinden güzel yüzlerce çiçeğin sergilendiği muhteşem bir festivaldir. Festivalde yayılan mis gibi çiçek kokuları ilçeyi etkisi altına alır. Eğer Bayındır’a gitmek isterseniz gezi tarihini festivale göre ayarlayabilir, bu festivale katılarak harika zaman geçirmenin yanında daha önce görmediğiniz çiçek türlerini burada görebilir hatta satın alabilirsiniz.

zeytin-ilkses

Bayındır’da ne yenir?

Bayındır’ı tanıtırken elbette yöresel lezzetlerinden söz etmemek olmaz. Bayındır’a gittiğinizde yöresel lezzetlerden oluşan muhteşem bir kahvaltı yapabilir, Bayındır’a özel katmerden de yiyebilirsiniz. Bayındır’ın önemli geçim kaynakları arasında zeytincilik ve zeytinyağı üretimi bulunur. İri zeytinlerinin tadına bakmayı ve zeytinyağı almayı da ihmal etmeyin. Bayındır’a özgü lezzetlerden özellikle süt, peynir ve yoğurdu tatmadan Bayındır’dan dönmeyin.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karşıyaka’da 1 günde 10 mekan. Karşıyaka’yı 24 saatte keşfedin

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.