TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’da 1 günde 10 mekan. Karşıyaka’yı 24 saatte keşfedin

Karşıyaka’da keşfedilmeyi bekleyen 10 mekanı sizler için derledik. İşte 1 günlük Karşıyaka rehberi…

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 09:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Karşıyaka’da 1 günde 10 mekan. Karşıyaka’yı 24 saatte keşfedin

İzmir’e ilk defa gelenlerin mutlaka keşfetmesi gereken bir ilçedir Karşıyaka. Zengin yemek yelpazesi, tarihi mekanları ve Ckc Divers ile sunduğu eşsiz deneyimleriyle İzmir’in kalbidir Karşıyaka. Sizin için hazırladığımız Karşıyaka keşif yolculuğuyla bu eşsiz deneyimleri yaşayabilirsiniz. İşte en iyi Karşıyaka turu…

karşıyaka-ilkses-1

Zengin Kahvaltı Menüsü: Tuzu Biberi

Karşıyaka’da kahvaltı denince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Tuzu Biberi, hem hizmeti hem de zengin kahvaltı menüsü ile tercih edilmektedir.

Serpme kahvaltı menülerinde; peynir tabağı, söğüş salata, tereyağı, zeytin, reçel, bal ve kaymak, çemen gibi lezzetlerin yanı sıra gevrek ve pişi gibi seçenekler de yer almaktadır.

Serpme kahvaltının dışında kahvaltı menülerinde; kahvaltı tabağı, menemen, sahanda yumurta, omlet, paçanga böreği, tost seçenekleri, muhlama ve pişi gibi seçenekler de mevcuttur.

Adres: Bostanlı Mahallesi, 1807/1 Sokak, No 16/C, Karşıyaka, İzmir

sultan baklava-ilkses

Sultan Baklava Dondurma

Karşıyaka’nın Bostanlı semtinde yer alan Sultan Baklava Dondurma, hem baklavası hem de zengin dondurma menüsü ile ünlüdür.

Dondurma seçenekleri arasında; tahinli, karadutlu, bitter çikolatalı, beyaz çikolatalı, beyaz dutlu, damla sakızlı, ballı bademli dondurma yer almaktadır. Adres: Bostanlı, 1799. Sk. No:5A, 35590 Karşıyaka/İzmir

çarşııııı-ilkses


Karşıyaka Çarşısı

Karşıyaka Çarşısı trafiğe kapalı bir alandır. Burada restoranlar, giyim mağazaları, eğlence mekânları daima açık olduğundan hem halkının hem de buraya gezme amaçlı gelen kişilerin ilk uğrak yerleri olmaktadır. Burada birden çok etkinliği bir arada bulmanız mümkündür.

bilim müze-ilkses

Karşıyaka Bilim Müzesi

Kendi alanında Ege Bölgesi’nin ilk müzesi olan Bilim Müzesi 750 metrekarelik bir alan kaplamaktadır. Müzenin içinde 60 adet istasyon yer alır. Müze içinde istediğiniz bir etkinliğe katılabilir, uzman eğitmenlerden bilgi alıp onların eşliğinde güzel bir gezinti yapabilirsiniz ancak buraya gezmeye karar vermeden önce randevu almanızı tavsiye ederiz.

ckc drivers-ilkses

Ckc Divers

Denizin altına inip suyun derinliklerindeki gizli yaşamı keşfetmek için eşsiz bir deneyim sunun Ckc Divers, Sizi dünyanın en çarpıcı bölgelerine götürür. Bu harika dalış merkezini İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulabilirsiniz.

bostanlı park-ilkses

Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı

Bu müze bir arkeoloji müzesidir ve onlarca eser gezginlerin beğenisine sunulmaktadır. Karşıyaka’ya gelenlerin ilk gezdiği yer arasında bulunan müze, turistler tarafından oldukça rağbet görmektedir. Öte yandan aynı isimdeki parkın içinde resim atölyeleri yer almaktadır.

kokoreç-ilkses

Kokoreççi Baki

İzmir’de kokorecin en popüler adreslerinden biri şüphesiz Karşıyaka’daki Kokoreççi Baki’dir. Kokoreci o kadar yumuşak ki ek bir pişirmeye ihtiyaç duymadan hizmete sunuyor. Karşıyaka dahil toplam 3 şubesi var. Karşıyaka’ya yolunuz düşerse mutlaka tadına bakın.

morisii-ilkses

Morisi Girit Mutfağı

Morisi, zeytinyağlıları ile ünlü Girit mutfağını ve serpe pazar kahvaltıları için İzmir’deki en doğru adreslerden. Adres: Bostanlı, Nebil Susup Sk. No:159 D:A, 35590 Karşıyaka

seyir tepesi-ilkses

Bostanlı Seyir Terası

İzmir iline bağlı Karşıyaka ilçesinde yer alan Bostanlı Seyir Terası, buraya gelen ziyaretçilerin ve yerli halkın, güneşin batışını izlemek için inşa edilmiş bir teras olmakla beraber aynı zamanda yay köprüsü olarak da kullanılmaktadır.

Yapısı, çelik bir temelden oluştuğu için oldukça sağlamdır ve üzerine daha sonrasında eklenen ahşap malzemelerin vermiş olduğu otantik his görülemeye değerdir.

kilise-ilkses-1

St. Helen Katolik Kilisesi

1904 yılında Raymond Charles Pere tarafından inşa edilen kilise, Karşıyaka’nın ilk Katolik Kilisesi olma özelliğini taşımaktadır. Kilise Sokağı’nda yer alan St. Helen Katolik Kilisesi’nin iç mimarisi 1968 yılında yenilenmiştir ve ayinler, düğünler, cenaze törenleri ve vaftiz törenleri yapılmaktadır.

vapur-ilkses

Karşıyaka’da vapura binmek

Karşıyaka’ya ulaşım için en çok tercih edilen araç vapurdur. İzmir’in diğer sahil şeritlerinden ortalama 10-15 dakikalık bir deniz yolculuğu ile Karşıyaka’ya ulaşabilirsiniz. Karşıyaka vapur seferleri, 07:00 ile 23:00 saatleri arasında düzenlenmektedir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bornova’da 1 günde 10 mekan. Bornova’yı 24 saatte keşfedin

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.