TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avşa adasında gezilecek yerler: Avşa adası nerede? Avşa adası nasıl gidilir?

Avşa Adası, eşsiz doğal güzellikleri ve benzersiz atmosferiyle dikkat çeken bir konumdur. Turistik açıdan önemli bir konum olan Avşa Adası, yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Avşa adası nerede? Avşa adası nasıl gidilir?

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 10:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Avşa adasında gezilecek yerler: Avşa adası nerede? Avşa adası nasıl gidilir?

Huzur ve sakinlik arayanlara önerimiz: Keşfetmeye değer bir atmosferde yer alan merkeze uzak kalmış koylar. Bu sakin noktalar, dingin atmosferleriyle adeta bekleyenleri ağırlamaya hazır. Sahil boyunca keyifli bir yürüyüş yapabilir, kamp kurarak tatilinizi geçirebilir veya sadece eşsiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Balıkesir'in gizli cenneti olarak öne çıkan yer: Avşa Adası… Peki, Avşa adası nerede? Avşa adası nasıl gidilir?

avşa adası

AVŞA ADASI NEREDE?

Balıkesir iline bağlı olan Avşa Adası, Marmara bölgesinde konumlanmıştır. Adanın temiz havası ve güzel sahili, ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Her yıl özellikle İstanbul'dan bölgeye gelen yerli turistlerle dikkat çeker. Avşa Adası, Kapıdağ Yarımadası çevresindeki adalar grubu içinde yer almakta olup hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi odağı haline gelmiştir.

AVŞA ADASINA NASIL GİDİLİR?

Sakinlik ve sessizlik arayanlar Avşa adasına nasıl gidilir sorusunu da arama motorlarına yöneltti. Avşa Adası'na Bursa, Eskişehir, Ankara ve İzmir gibi yakın illerden ulaşmak istiyorsanız, Erdek iskelesinden Gestaş, Adalar 1 veya Marmara Roro arabalı gemilerini tercih etmelisiniz. Erdek'ten Avşa Adası'na olan yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir. Tekirdağ'dan Avşa Adası'na ulaşım ise 4 saat, İstanbul'dan ise 3,5 saattir.

İstanbul'dan en hızlı ulaşım sağlamak istiyorsanız, Yenikapı, Bostancı ve Avcılar'dan İDO iskelesinden kalkan 3 saatlik yolcu gemilerini kullanabilirsiniz. İDO feribotları özellikle Avcılar'dan özel seferler düzenlemektedir. Yenikapı-Bostancı seferleri birbirine bağlantılıdır, ancak Avcılar seferi sadece hafta sonları ayrı hatlarda gerçekleşmektedir. Tekirdağ'dan ise Akport Gümrük Limanı'ndan Avşa'ya arabalı feribotlarla ulaşma imkanınız bulunmaktadır.

avşa adası

AVŞA ADASI NEREYE BAĞLI?

Marmara ilçesine ait bir yerleşim birimi olan Avşa Adası, Balıkesir'e bağlıdır. Bu ada, ilçe merkezine 11 km mesafede ve il merkezine ise 155 km uzaklıktadır. Ayrıca, Avşa Adası'nın diğer bilinen adı "Türkeli" adasıdır.

AVŞA ADASINDA GEZİLECEK YERLER

İşte Avşa adası gezilecek yerler:

Avşa Adası Sahili

Hagios Georgios Manastır’ı

Çınar Koyu

Altınkum Koyu

Yiğitler Köyü

Şarap Fabrikaları

avşa adası

AVŞA ADASINA NE ZAMAN GİDİLİR?

Avşa Adası'nın güney kısmı, sıcak bir iklimle ve rüzgârsız, sakin bir denizle karakterizedir. Adada gündüz ve gece sıcaklık arasındaki farklar belirgin bir şekilde hissedilir, en sıcak aylar temmuz ve ağustos iken en soğuk aylar ocak ve şubattır. Avşa Adası'nı keşfetmek için en ideal zamanlar, ılık bahar ayları ve sıcak yaz aylarıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.