TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'i bir de gün batımında görün

Türkiye’nin en kıskanılan illerinden cennet İzmir’de gün batımı izleyebileceğiniz harika yerler var Peki en güzel gün batımı İzmir'de nerede? İşte İzmir'deki muhteşem gün batımını izleyebileceğiniz yerler...

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 10:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'i bir de gün batımında görün

İzmir, Ege'nin incisi olarak bilinir ve burada gün batımını izlemek gerçekten benzersiz bir deneyim. Sevdiklerinizle birlikte konuşurken eşsiz manzaralar eşliğinde gün batımını izlemek oldukça keyifli olabilir. Peki en güzel günbatımı İzmir'de nerede? İşte İzmir'deki muhteşem gün batımını izleyebileceğiniz yerlerden bazıları...

İzmir'de en güzel gün batımlarına şahitlik edeceğiniz yerler:

Karaburun - Sarpıncık Deniz Feneri:

İzmir Karaburun Yarımadası'nda yer alan Sarpıncık Deniz Feneri, 10 Ocak 1938'den bu yana hizmet vermektedir. Fener, 12 mil görüş erişimine sahip olan çakar feneri ile donatılmıştır. Yarımada üzerinde, Urla-Karaburun yönünde ilerlediğinizde, muhteşem deniz manzaraları eşliğinde ilerleyerek Karaburun'a ulaşırsınız.

Karaburun merkezindeki Yeni İskele'den sonra, 12 kilometre daha ilerlediğinizde, yarımadanın uç noktasına yaklaşırsınız. Bu noktada önce Sarpıncık Köyü'ne, ardından da tepelere doğru çıkarak en uç noktada Sarpıncık Deniz Feneri'ne ulaşırsınız. Fener, beyaz kulesi ve bahçe içinde yer alan fener eviyle dikkat çeker.

Yarımada boyunca uzun boylu bitkilerin olmadığı ancak kekik otu kokusunun genzinizi doldurduğu bir ortamda ilerlersiniz. Denizden gelen yosun kokusu ve Ege'nin kuvvetli rüzgarıyla karışan kekik kokusu, sizi karşılar. Deniz seviyesindeki biçimli kayalar da gözünüzden kaçmaz.

Sarpıncık Feneri, denizden 97 metre yükseklikte konumlanmış olup, güneş enerjisiyle çalışmaktadır.

Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası

İzmir'de gün batımını keyifle izleyeceğiniz yerler arasında yer alan etkileyici tasarımıyla dikkat çeken "Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası", Körfez manzarasına karşı konumlanmış ve yumuşak esen imbatın eşliğinde muhteşem bir güneş batışı izleme imkanı sunmaktadır. İzmir'de yapılan bir gezi sırasında unutulmaz anılar yaşamak isteyenler için görülmesi gereken önemli noktalardan biridir.

2016 yılında hayata geçirilen bu modern tasarımlı seyir terası ve yaya köprüsü, deniz kıyısında açık havada vakit geçirmek isteyenler için ideal bir seçenektir. Türkiye'de gün batımının en güzel izlenebildiği noktalardan biri olan Bostanlı Seyir Terası, sık sık ziyaret edilen bir mekan haline gelmiştir.

Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası, ağaçlarla süslü yapay bir tepe üzerinde başlayıp denize kadar uzanan ahşap platformlardan oluşmaktadır. Doğal malzemelerden yapılmış olan bu geniş ahşap alan, sıcak ve davetkar bir atmosfer sunar. Ahşap yapı, sağlam ve güvenilir bir çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilmiştir. Terasda piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları gibi sosyal alanlar da bulunmaktadır.

Ayrıca terasın dekoratif aydınlatması da akşam saatlerinde dikkat çekicidir. Terasın hemen yanında dere üzerine kurulan yaya köprüsü ise, iki yaka arasında yumuşak bir profil oluşturarak sadece bir geçiş alanı olmaktan öte, terasın bir parçası gibi hizmet vermektedir. Özellikle gün batımından gece yarısına kadar yoğun olarak kullanılan bu alan, ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunmaktadır.

Terasın basit ve akıcı yapısı, denizle daha yakın bir ilişki kurmayı teşvik etmektedir. Denizden ve doğal çevreden daha fazla keyif alınmasını sağlayan bu özel yapı, klasik seyir teraslarından farklı bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca yapım şekliyle doğal bir parça gibi durması da dikkat çekicidir.

Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası'na ulaşım oldukça kolaydır. Karşıyaka ilçesinin Bostanlı Mahallesi sahilinde yer alan terasa, Karşıyaka ilçe merkezinden 8 kilometre uzaklıkta ve İzmir kent merkezinden ise 18 kilometre uzaklıktadır. Toplu taşıma araçlarıyla veya özel araçlarla ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Bostanlı'dan Konak'a vapur seferleri de bulunmaktadır, böylece ziyaretçiler teras keyfini vapur seyahatiyle başlatabilirler. Özel araçlarıyla gelen ziyaretçiler için çevrede otoparklar bulunmaktadır.

Karataş - Tarihi Asansör:

Karataş'ta bulunan Tarihi Asansör, İzmir'in en ünlü yerlerinden biri. İzmir'in simgelerinden biri olan bu asansör, 1907 yılında vatandaşlarının ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla inşa edilmiş. Karataş bölgesinde yer alan bu tarihi yapı, gün batımı manzarası ile kente estetik bir görüntü katmaya devam etmekte. Hem tarihi hem de manevi bir değere sahip olan Tarihi Asansör, İzmir'in kültürel mirasının önemli bir parçasıdır ve şehrin sembol yapılarından biri. Tarihi Asansör gün batımında harika bir İzmir manzarası sunuyor. Eğer hala gitmediyseniz mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.