TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milyonlar saygı duruşuna geçti: 9’u 5 geçe hayat durdu!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında saygıyla anıldı. Anma törenleri İzmir'de Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle başlarken 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte milyonlar saygı duruşuna geçti ve hayat durdu

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 05:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milyonlar saygı duruşuna geçti: 9’u 5 geçe hayat durdu!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. Yılında İzmir’de ve tüm Türkiye’de hayat durdu.

celenjkj 1 3e 7

10 Kasım’da gün boyu devam edecek anma programlarının ilki, Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi çelenk töreniyle başladı. Törene; İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra; İzmir milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş dünyası, resmi kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

fff j

“Atatürk’ün rehberliğine ihtiyacımız var”

Törenin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Soyer, “Bugün Cumhuriyet Meydanı çok kalabalık. Çok etkileyici, çok heyecan verici. Yurttaşlarımızın Ata'ya bağlılıkları, Ata'ya sadakatleri gurur verici. Türkiye'nin bu siyasal ikliminde Atatürk'ün yine rehberliğine, yol göstericiliğine ihtiyaç olduğunu gösteriyor. O nedenle çok umut verici” dedi.

saygıduruşu11

Tören, 08.55’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat saati olan Saat 09.05’te ise sirenler çalmaya başladı ve İzmir’de hayat durdu. Tören alanın yanı sıra; milyonlarca vatandaş bulundukları noktada saygı duruşuna geçti.

saygıduruşu111

Sirenlerin ardından 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nın göndere çekildi ve yarıya indirildi.

Gün boyu devam edecek 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri; Cumhuriyet Meydanının ardından Valilik himayesinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek anma töreniyle devam edecek.

saygıduruşu1111

celenk 1

celekenceaklscnasl 1

cele 1

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 10 Kasım Atatürk'ün vefatının kaçıncı yıl dönümü?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.