TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MasterChef’te Mehmet Yalçınkaya’dan yıllar sonra gelen itiraf: Kız istedik vermediler

MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın yıllar sonra gelen itirafı programa damga vurdu. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
MasterChef’te Mehmet Yalçınkaya’dan yıllar sonra gelen itiraf: Kız istedik vermediler

MasterChef'e jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya'nın itirafı damga vurdu. Barbaros programda yaptığı açıklamada "Bir söz vardır 'Aşçıya kız mı verilir?' diye. Şimdi 14-15 yaşındaki gençler gastronomi okuyup, bu mesleği yaparak ülkesini temsil etmek için yarış içerisinde" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Somer Şef'in yönlendirmesi sonrası bir anısını anlatan Mehmet Şef, "Kız istedik, vermediler" dedi.

MasterChef All Star jürisi Mehmet Yalçınkaya geçmişe ile ilgili çok çarpıcı bir açıklamada bulunmuş oldu. Önce Barbaros ve Kıvanç mesleklerine yönelik yaşadıklarını söylediler. Barbaros anne ve babaların eskiden 'Aşçıya kız mı verilir?' diye bu mesleği küçümsediklerini fakat artık birçok kişinin gastronomi okumak istediğini belirtti.

Barbaros'un "Göbeklitepe'ye de gastronomi lisesi kurulma aşamasında. İnşallah en kısa sürede onu da görürüz" sözleri sonrası Kıvanç söz aldı.

"Benim babam anneme 'Aşçı mı olacak ya?" demiş. Şimdi gurur duyuyor. Ama o zamanlar gerçekten bu mesleğe karşı böyle bir önyargı vardı" ifadelerini kullanan Kıvanç'a yanıt Somer Şef'ten geldi.

Somer Sivrioğlu, Barbaros ve Kıvanç'ın açıklamaları üzerine "Siz bir de Mehmet Şef'e mesele onu" dedi.

Mehmet Şef seneler sonra bir itirafta bulunmuş oldu.

MEHMET YALÇINKAYA'DAN OLAY İTİRAF

Mehmet Şef yıllar sonra bir itirafta bulundu. Mehmet Yalçınkaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum, 'Aşçı mı olacaksın?' da ne, biz kız istemeye gittik, kızı vermiyorlardı yani. 3 - 5 arkadaş belediye otobüsüne bindiğimiz zaman yanımızda kimse kalmıyordu. Çalıştığımız yerde duş olmadığı için hepimiz yemek kokuyorduk, millet kaçıyordu"

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Masferchef koltuğunda jürilik yapan şef Mehmet Yalçınkaya 21 Ocak 1974’te Bolu’nun Yenigüney köyünde dünyaya geldi. Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan’da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı. 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim alan Mehmet Yalçınkaya’nın 2005 yılında Amerika’nın ünlü gurme dergisi ‘CULINARY’de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

Mehmet Yalçınkaya, 2008 yılında Almanya’da dört yılda bir yapılan IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.

Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’de ilk uygulayan şeflerden birisi olan şef Yalçınkaya, 2012'de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. 2018'den beri MasterChef Türkiye'de jürilik yapıyor. Ayrıca Exxen'de yayınlanmış olan MasterChef Junior'da sunuculuk yaptı.



BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Şef Mehmet Yalçınkaya yıllar önce o yarışmaya katılmış!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.