TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da deprem!

Malatya'da deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 16:58
Kaynak: İHA
Malatya’da deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.04'te merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 13,93 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi.

ELAZIĞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen ve merkez üssü burası olan 5.2 büyüklüğündeki deprem, Elazığ'da da hissedilerek vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden oldu. Saat 16.04'te yerin 13 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, bölgede sarsıntı hissi yaratarak insanların sokaklara çıkmasına sebep oldu.

Deprem sonrasında yetkililer tarafından herhangi bir can kaybı veya maddi hasarla ilgili resmi açıklama yapılmazken, vatandaşlar güvenliklerini sağlamak amacıyla dışarıda beklemeye devam etti. Depremin etkisiyle olası artçı sarsıntılara karşı önlemler alınırken, bölgedeki güvenlik ekipleri ve yardım ekipleri olası acil durumlar için hazırda beklemeye geçti.

Bölge halkı, depremin şiddeti ve ani gerçekleşmesi nedeniyle endişe içindeyken, yetkililer depremin ardından bölgedeki durumu değerlendirerek gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

ADIYAMAN

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Saat 16.04'te gerçekleşen deprem, Adıyaman'da da sarsıntıya neden oldu. Vatandaşlar, depremle birlikte evlerinden çıkarak kendilerini sokaklara attı.

Malatya'daki depremin Adıyaman'da da hissedilmesi, bölgedeki insanlar arasında korku ve paniğe neden oldu. Deprem sonrasında yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

GAZİANTEP

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Gaziantep başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Vatandaşlar, panikle evlerinden dışarı çıktı. AFAD, depremin merkez üssünün Malatya’nın Battalgazi ilçesi olduğunu açıkladı.

Deprem anında yapmamanız gereken 5 davranış

Sabitlenmemiş eşyalara yaklaşmayın

Deprem sırasında hayat üçgeni oluşturmak için koltuk gibi bir nesnenin yanına kapanmak öneriliyor ancak bunu yaparken kapandığınız yerde sabitlenmemiş eşyaların olmadığına dikkat edin. Sabitlenmemiş raf ve dolap gibi ağır eşyaların olduğu yerde depremden korunmaya çalışmak oldukça risklidir. Depremden korunmak isterken dolapların altına kalma tehlikesi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sabitlenmemiş eşyaların altında durmamaya özen gösterin.

Deprem sırasında merdiven ve çıkışlardan uzak durun

Deprem anında, depremin sona ermesini beklemeden merdiven ve çıkışlara yönelmeyin. Deprem sırasında merdiven boşluğunda ve çıkışlarda bulunmak, olduğunuz yere kapanarak depremin sona ermesini beklemekten daha tehlikelidir. Bu nedenle deprem anında binadan kaçmaya çalışmak yerine olduğunuz yerde depremin bitmesini bekleyerek, deprem sona erdiğinde dışarı çıkmak daha güvenli olacaktır.

Telefonları gereksiz yere meşgul etmeyin

Depremin ardından herkes yakınlarına ulaşmaya çalışacağı için herkes cep telefonunu çok kısa bir süreliğine kullanıp hatları meşgul etmezse, daha çok kişi yakınına ulaşabilir. Bu konuda hassas davranarak hatları kitlememeye özen göstermek gerekiyor. 6 Şubat depreminde telefon ile ulaşımın ne kadar hayati bir önem taşıdığını görmüş olduk. Enkaz altında bulunan kişilerin bulundukları yeri bildirebilmeleri bu noktada çok mühim. O nedenle telefonları gereksiz yere meşgul etmemek gerekiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.