TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşilçam güzeli Hülya Koçyiğit kimdir, nereli?

Türk sinemasının en önemli oyuncularından biri olan Hülya Koçyiğit kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 12:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeşilçam güzeli Hülya Koçyiğit kimdir, nereli?

Sosyal medyanın ve sosyetenin önde gelen isimlerinden biri olan Aslışah Alkoçlar Demirağ, Instagram'daki son gönderisiyle dikkatleri üzerine çekti. Aslışah Alkoçlar, anneannesi Hülya Koçyiğit'e olan benzerliği konusunda ima ederek takipçilerinin dilinden kurtulamadı. Peki, Yeşilçam güzeli Hülya Koçyiğit kimdir? İşte Hülya Koçyiğit hakkında merak edilenler…

HÜLYA KOÇYİĞİT KİMDİR?

12 Aralık 1947 tarihinde Yenikapı'da dünyaya gelen Hülya Koçyiğit, annesi 16, babası ise 22 yaşındaydı. Ardından diğer iki kardeşi Feryal ve Nilüfer dünyaya geldi. 1948 yılında Hülya Koçyiğit'in ailesi Bağlarbaşı'ndaki bir eve taşındı. Beş yaşında okula gitmek istediğini söyleyen Koçyiğit, o dönemde altı yaşında çocuklar okula alındığı için ailesiyle birlikte Kadıköy adliyesine başvurup yaşını büyütmek için hakimin onayını aldı. Böylece beş yaşında ilkokula başladı. İlkokul öğretmeninin dikkatini çeken Koçyiğit, dans edip şarkı söyleyerek sınıfındaki diğer öğrencilerle birlikte Medrano sirki ziyaretinde sahneye çıktı.

Annesinin bir arkadaşı tarafından Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümüne öğrenci alındığını duyan Koçyiğit, annesiyle birlikte imtihan için Galatasaray Lisesi'ne gitti. İngiliz jürisi önünde yapılan sınavda başarılı olan Koçyiğit, bale bölümüne kaydoldu. Ancak babası yatılı okumasına izin vermediği için annesiyle birlikte Ankara'ya gitti. Koçyiğit, Ankara'da bale bölümünün en küçük öğrencisi olarak dikkat çekti. İstanbul'a döndükten sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na giren Koçyiğit, okula devam ederken tiyatro ve bale eğitimine devam etti. Muhsin Ertuğrul'un dikkatini çeken Koçyiğit, daha iyi eğitim alması gerektiğini söyleyerek tekrar Ankara Devlet Konservatuvarı'na gönderildi ve tiyatro sahnelerinde daha deneyimli bir şekilde karşımıza çıktı.

HÜLYA KOÇYİĞİT KAÇ EVLİLİK YAPTI?

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Selim Soydan ile Hülya Koçyiğit, 5 Temmuz 1968 tarihinde evlenerek hayatlarını birleştirdi. Bu birliktelikten, 24 Nisan 1969 tarihinde Gülşah adında bir kızları dünyaya geldi. Hülya Koçyiğit'in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu bulunmaktadır. Gülşah, küçük yaşlarda birkaç sinema filminde rol almıştır. Ayrıca Hülya Koçyiğit, bir dönem şarkıcılık da yapmıştır. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar ile hayatını birleştirmiştir.

HÜLYA KOÇYİĞİT KAÇ YAŞINDA?

Koçyiğit, 2024 yılı itibariyle 79 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.