TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PuCCa kimdir? PuCCa’nın gerçek adı ne?

Sosyal medya fenomeni ve yazar olarak adını geniş kitlelere duyuran PuCCa ev sahibinin yaptığı “16 aydır kira ödemiyor” açıklaması ile gündeme geldi. PuCCa kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
PuCCa kimdir? PuCCa’nın gerçek adı ne?

Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen internet fenomeni PuCCa kimdir? Attığı tweetler ve yazdığı blog yazıları ile kısa sürede geniş çevreler tarafından tanınan bir yazar haline gelen PuCCa’nın gerçek ismi ve hayatıyla ilgili bilgiler merak konusu oluyor. PuCCa hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

PuCCa kimdir?

PuCCa kullanıcı adı ile milyonlarca kişinin hafızasına katılan internet fenomeninin gerçek adı Selen Pınar Işık’tır. 3 Haziran 1987 tarihinde İzmir'in Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelen PuCCa, 8 yaşındayken anne ve babasının boşanmasıyla zorlu bir süreç geçirdi. Bir süre annesiyle yaşadıktan sonra, üvey babasından şiddet görmesi nedeniyle kız kardeşiyle birlikte babasının yanına taşındı. Karşıyaka Kız Lisesi'nden mezun olan PuCCa, üniversite eğitimi için İzmir'den Ankara'ya gitti.

PuCCa nasıl ünlü oldu?

Üniversite yıllarındayken küçük bir radyo programı yaptı ve daha sonra televizyon kanallarında montaj işleriyle ilgilendi. Radyo Televizyon Sinema ve Gazetecilik bölümlerinde eğitim alan PuCCa, aynı dönemde blog yazarlığı da yaptı. Twitter'da yazılar yazarak deneyim kazanan ve adını kısa sürede geniş bir kitleye duyurdu. 2010 yılında blog yazılarını kitaplaştırma kararı aldı ve “Küçük Aptalın Büyük Dünyası” adlı kitabını yazdı. İlk kitabı 2014 yılında “Hadi İnşallah” adıyla sinemaya uyarlandı. İlk kitabının başarısının ardından 2011'de "Ve Geri Kalan Her Şey", 2012'de "Allah Beni Böyle Yaratmış", 2013'te "Ay Hadi İnşallah!", 2015'te "O Adam Buraya Gelecek", 2016'da "PuCCa Günlük - Pembe" ve "PuCCa Günlük - Siyah", 2017'de "Şimdi Biz Neyiz?", 2019'da ise "Peki Ya Şimdi?" adlı kitapları okurla buluşturdu.

PuCCa Instagram hesabının adı nedir?

PuCCa, “puccito” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyıor.

PuCCa neden ceza aldı?

PuCCa’nın 2018 yılında attığı bir tweet nedeniyle evi arandı. Bu tweetinde oğlu Batı'yı kastettiğini ifade etmesine rağmen hakkında terör örgütüne halkı isyana teşvik etme gibi suçlamalar yönetilen PuCCa, aynı yıl içinde uyuşturucu kullanımını özendirmek suçlamasıyla tutuklandı. 2019 yılında görülen davada önce 7 yıl, daha sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı.

PuCCa’nın oğluna ne oldu?

PuCCa ismiyle geniş bir kitle tarafından tanınan Selen Pınar Işık’ın oğlu Batı, geçtiğimiz sene üçüncü kattan düşerek hastaneye kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan Batı, süreç içerisinde iyileşerek eski sağlığına kavuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.