TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendine özgü tarzıyla sevenlerinin kulaklarının pasını silen Koray Avcı kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 94. yılı, Koray Avcı ile kutlanacak. Koray Avcı kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 10:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kendine özgü tarzıyla sevenlerinin kulaklarının pasını silen Koray Avcı kimdir?

Ülkenin farklı yörelerine ait şarkı ve türkülere kendi yorumunu katmasıyla tanınan Koray Avcı, tarzı ve sesiyle milyonlarca insan tarafından dinlenmeye başladı. Sahne performanslarını interaktif bir deneyime dönüştürerek kendine özgü bir tarzda dinleyiciye sunan başarılı isim, bu sayede her geçen yıl popülaritesini artırdı. Koray Avcı kimdir? Birlikte inceleyelim.

Koray Avcı kimdir?

Koray Avcı, 3 Ocak 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini 2008 ve 2012 yılları arasında Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Yakın çevresi tarafından çocukluğundan beri resim ve müziğe olan ilgisiyle bilinen Koray Avcı, Ankara'daki bazı performans mekanlarında zaman zaman şarkı söyleyerek, müzik yolculuğuna adım attı. Ancak ailesi onun bilim alanında eğitim almasını istediği için, Muğla Üniversitesi'nde Fizik bölümünü kazanıp Ankara'dan ayrıldı ve Muğla'ya gitti.

Koray Avcı’yı kim meşhur etti?

Koray Avcı, üniversite yıllarındayken Acun Ilıcalı'nın Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli programına katıldı. Burada yaptığı "beatbox ve Volkan Konak taklidi" performansıyla dikkat çekti ve yükseldi. Ancak yaşamının dönüm noktasını, sokaklarda gitar çalan bir arkadaşının yanına oturup şarkı söylemesiyle yaşadı. Bu deneyim onun müzik kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Okulunu bitirdikten sonra Ankara'ya dönen Koray Avcı, sokaklarda ve toplu taşıma araçlarında müzik yaparak tanınmaya başladı. Sosyal medyada paylaştığı videolarla geniş kitlelere ulaşarak, kısa sürede popüler bir isim haline geldi. Bu sürecin akabinde yaklaşık 180 konser veren Avcı, Dokuz Sekiz Müzik ile albüm yapmaya karar verdi ve 2015 yılında Aşk İle adlı ilk solo albümünü yayınladı. Albüm, büyük beğeni topladı. Çıkış şarkısı Sen, milyonlarca kez izlendi. 2016 yılında ikinci albümü Sonra Dersin Ki’yi piyasaya süren Avcı, kendisini "kültürüne sıkı sıkıya bağlı biri" olarak tanımlamaktadır.

Koray Avcı kaç yaşında?

1990 yılında dünyaya gelen Koray Avcı, 34 yaşındadır.

Koray Avcı aslen nereli?

Koray Avcı aslen Erzincan Tercanlıdır.

Koray Avcı Instagram hesabının adı nedir?

Koray Avcı Instagram hesabını, “avcikoray” kullanıcı adı kullanıyor.

Koray Avcı hangi takımlı?

Koray Avcı, sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır.

Koray Avcı saçı neden uzun?

Koray Avcı saçının neden uzun olduğunu, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamayla sevenleriyle paylaştı. Ünlü şarkıcının açıklaması şu şekildedir: “Neden saçımı sakalımı kesmediğimi soruyorlar. Buradan ilk kez açıklıyorum nedenini... Geçmişte aşk yaşadığım birinin saçlarının kesilmesine kıyamazdım. Kırıklarını bile aldırmazdım. O bir gün saçlarını kesti ve hayatımdan gitti. Ben de bir daha saçımı ve sakalımı kesmedim. O gittiğinden beri böyle uzatıyorum.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.