TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hindistan'ın en zengin insanı Mukesh Ambani kimdir? Mukesh Ambani kaç yaşında?

2018'de kızının düğünü için 100 milyon dolar harcayarak dikkatleri üzerine çeken Mukesh Ambani, bu kez oğlu için düzenleyeceği düğünle konuşuluyor. Hindistan'ın en zengin iş insanlarından biri olan Mukesh Ambani kimdir? Mukesh Ambani kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 13:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hindistan'ın en zengin insanı Mukesh Ambani kimdir? Mukesh Ambani kaç yaşında?

Hindistan'ın en varlıklı iş insanlarından biri olan Mukesh Ambani'nin oğlunun düğünü öncesinde, bölgede yaşayan 50 binden fazla köylü için 3 günlük bir şölen düzenlenmeye başladı. Hindistan’ın en zengin insanı olan Mukesh Ambani bu konuyla ilgili gündeme yeniden geldi. Peki, Mukesh Ambani kimdir? Mukesh Ambani kaç yaşında?

Mukesh Ambani

MUKESH AMBANİ KİMDİR?

Hint milyarder iş insanı ve petrokimya şirketi Reliance Industries'in yönetim kurulu başkanı olan Mukesh Ambani, 19 Nisan 1957 tarihinde İngiliz kolonisi Aden'de (şu anda Yemen) doğdu. Ancak, Ambani, babasının 1958'de baharat ve tekstil ticareti yapmak amacıyla Hindistan'a dönme kararı almasından sonra Yemen'de kısa bir süre kaldı.

Mukesh Ambani, Mumbai'nin prestijli semtlerinden Pedder Road'da bulunan Hill Grande High School'da, zengin ailelerin çocuklarının eğitim aldığı özel bir okulda üvey kardeşi Anand Jain ile birlikte eğitim hayatına başladı. Lise eğitimini yine Mumbai'de, Cizvit tarikatına bağlı Hristiyan okulu St. Xavier's College'da tamamladı. Daha sonra Mumbai'deki Institute of Chemical Technology'den kimya mühendisi olarak mezun oldu.

1981'de Reliance şirketinde çalışmaya başlayan Ambani, babasının 2002'deki ölümünden sonra şirketin yönetim kurulu başkanlığını devraldı. Forbes dergisinin Dünyanın En Zenginleri listesinde 2007'den beri yer almakta olup, 2010'da tahmini 29 milyar dolarlık servetiyle 4. sıraya yükseldi. Servetinin hisse senetlerinin değerinin hızla artması nedeniyle, 2007'de 63.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olduğu iddiaları basında yer aldı.

MUKESH AMBANİ KAÇ YAŞINDA?

Hindistan'ın en zengin insanı Mukesh Ambani, 1957 doğumludur ve 2024 yılında 67 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.