TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en zengin süper modeli Gisele Bündchen kimdir?

Dünyaca ünlü manken Gisele Bündchen'in hayatı merak konusu oldu. Peki Gisele Bündchen kimdir? Detaylar haberimizde....

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 14:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünyanın en zengin süper modeli Gisele Bündchen kimdir?

Dünyaca ünlü manken Gisele Bündchen hakkında pek çok bilgi merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Gisele Bündchen kimdir? İşte detaylar...

Gisele Bündchen kimdir?

Moda sahnesiyle tanıştığı 1990 yılından bu yana, birçok yazılı ve görsel reklamda ve dergi kapaklarında boy gösteren bir isimdir. Kariyeri boyunca ABD, Rusya, Brezilya, İtalya, Fransa, Meksika, Güney Kore ve Türkiye gibi 20'den fazla ülkede çeşitli markaların reklam yüzü olmuştur. Forbes dergisine göre eğlence dünyasının en zengin 16. kadını olan model, 150 milyon dolarlık servetine 2006 yılında 33 milyon dolar daha eklemiştir. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın en zengin süper modeli unvanına sahiptir.

Gisele'in annesi ve babası Alman kökenlidir ve ikiz kız kardeşi Patrícia'nın yanı sıra Raquel, Graziela, Gabriela ve Rafaela adlarında dört kız kardeşi daha bulunmaktadır. Kariyerine Brezilya'da başlayan Gisele, Elite Look of the Year yarışmasında ikincilik ödülü almış ve uluslararası alanda dördüncülük kazanmıştır. 1999'da Vogue tarafından Yılın Mankeni (Modeli) seçilmiş ve 2000 yılında Dünyanın En Güzel Kızı olarak nitelendirilerek Rolling Stone dergisinin kapağında yer almıştır.

Grenden firmasının Gisele Bündchen için özel olarak tasarladığı Ipanema Sandaletleri, 2001 yılından bu yana dünya genelinde 100 milyon adetten fazla satış yapmıştır. Gisele'nin sinema kariyeri ise 2004 yılında Queen Latifah ve Jimmy Fallon ile birlikte çevirdiği "Taxi" filmiyle başladı. Bu filmde bir banka soyguncusunu canlandıran Gisele Bündchen, beyaz perdede farklı bir karakterle izleyicilerin karşısına çıktı. Ardından 2006 yılında "Şeytan Marka Giyer" filminde de rol aldı. İş seyahatleri ve çalışmadığı günlerde ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanan Gisele'in Vida adında bir Yorkshire Terrier cinsi köpeği bulunmaktadır.

Gisele Bündchen'in en ünlü aşk macerası, 2000 yılında Los Angeles'ta bir partide tanıştığı Leonardo DiCaprio ile başladı. Ancak, ikilinin ilişkisi 2005 yılına kadar kameralardan uzak kalmıştı.

26 Şubat 2009'da Amerikan futbolcusu Tom Brady ile evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu. Ayrıca, Vivian Lake adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Mayıs 2015'ten itibaren mankenlik kariyerine son verdi.

Gisele Bündchen, ilk olarak 2004 yapımı olan "Taxi" adlı Fransız filminin Amerikan versiyonunda yer aldı. Filmde, Brezilyalı banka soyguncusu Vanessa karakterini canlandırdı. New York'taki bankaları soyan dört seksi kadın soyguncunun lideri olan karakteriyle dikkat çekti. Eğlenceli ve komik sahnelerle dolu olan film, özellikle Jennifer Esposito'nun üst arama sahnesiyle uzun bir süre konuşuldu ve akıllarda kaldı.

2006 yapımı Şeytan Marka Giyer adlı filmde de çok küçük bir rolde yer alarak kendini gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.