TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliliğe ayrıldığını açıklamıştı. Usta ses Yıldız Tilbe emekli maaşına isyan etti: Allah emeklilerin yardımcısı olsun…

Türk müziğinin usta isimlerinden Yıldız Tilbe sosyal medya üzerinden emekli olduğunun haberini vermişti. Ünlü şarkıcı yine sosyal medya üzerinden emekli maaşlarına isyanını dile getirdi. Tilbe, “Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur” şeklinde çıkıştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Emekliliğe ayrıldığını açıklamıştı. Usta ses Yıldız Tilbe emekli maaşına isyan etti: Allah emeklilerin yardımcısı olsun…

Arabesk, fantezi, pop-folk tarzında kendine has müziği ile tüm Türkiye’nin gönlüne taht kuran başarılı ses Yıldız Tilbe, X platformu üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile emekli olduğunu açıkladı. Usta şarkıcı, “Ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur” şeklindeki ifadeleri ile emekli maaşına olan sitemini dile getirdi.

MÜBAREK RAMAZAN, ALLAH RAZI?

Yıldız Tilbe, yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

“Emekli oldum, eskiden emekli olanlar bir ev bir araba alırdı ya da iş açardı toplu parayla. Şimdiki emeklilere Allah yardım etsin, başka yardımcı yok gerçekten. Kimseye muhtaç olmamak için ömür boyu çalışmanın karşılığı bağlanan maaş bu mudur, budur. Mübarek Ramazan, Allah razı?"

yıldız tilbe

YILDIZ TİLBE KİMDİR?

Yıldız Tilbe 16 Temmuz 1966 yılında İzmir’de dünyaya gelmiş Türk müzisyen ve şarkı yazarıdır.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde dünyaya gelen Yıldız Tilbe, Kürt ve Zaza kökenli bir ailenin altı çocuğundan en küçüğüdür. Aile içinde "Yadigar" takma adıyla bilinir. Annesi Altun, Tunceli kökenlidir, babası Ali ise Ağrı kökenlidir. Babası Ali Tilbe mevsimlik işçidir. Orta ikinci sınıfta okuduğu Mustafa Rahmi Balaban Orta Okulu'nda eğitimini bırakmak zorunda kaldı ve küçük yaşlardan itibaren şarkı söylemeye başladı. 18 yaşından önce evlendi ve bu evlilikten "Sezen Burçin" adında bir kızı dünyaya geldi. Daha sonra 5 yıl evli kaldığı Güngör Karahan'dan ayrıldı. Sonraları ise İzmir'deki gece kulüplerinde şarkıcılık yapmaya başladı.

SEZEN AKSU’NUN VOKALİSTLİĞİNİ YAPTI

Sahneye ilk olarak 1990 yılında Cengiz Özşeker'in patronu olduğu bir kulüpte başladı. 1991 yılının sonlarında Sezen Aksu, Tilbe'nin ismini duyup kendisini dinlemeye geldi ve vokalistlik teklif etti. İki sanatçı tanıştı, Tilbe vokalistlik teklifini kabul ederek İstanbul'a taşındı ve Sezen Aksu'nun evinde kaldı, konserlerinde ve albümlerinde vokallik yaptı. Sezen Aksu ile yolları ayrıldıktan sonra İstanbul'un gece kulüplerinde şarkı söylemeye devam etti. Bu sırada Cem Özer'in "Laf Lafı Açıyor" isimli programında solistlik teklifi aldı ve bir süre programın solisti olarak şarkı söyledi. Bu programda kazandığı ün ile albüm teklifleri aldı ve 1994 yılında Delikanlım isimli ilk albümünü çıkardı. Bu yıllarda birçok sanatçıya hit olan şarkılar verdi ve vokaller yaptı.

1996 yılında narkotik şube tarafından evinde esrar bulunmasıyla üç gün gözaltında tutuldu ve daha sonra serbest bırakıldı. Esrardan kurtulmak için Balıklı Rum Hastanesi'nde tedavi gördü. Aynı yıl çıkardığı "Aşkperest" albümü beklenen ilgiyi görmedi. 90'lı yılların sonlarında İstanbul, Bursa ve Eskişehir'de çeşitli gece kulüplerinde çalıştı. 2001 yılında çıkardığı "Gülüm" albümü ile yıldızı yeniden parladı. 2002 yılında "Haberi Olsun" albümünü yayınladı. Ardından 2003 yılında "Yürü Anca Gidersin" albümü ile büyük başarı elde etti. Sanat hayatı boyunca birçok ödül aldı ve günümüzde hala en başarılı bestecilerden ve yorumculardan biri olarak kabul edilmektedir.

2004 yılında rahim kanserine yakalandı ve bir süre Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tedavi gördü ve ameliyat oldu. Tilbe, hastalığını o dönemde yaşadığı ayrılık acısına bağladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.