TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı gazeteci ve yazar Ertuğrul Özkök kimdir?

Geçtiğimiz akşam 20 patronla aynı masada oturan ve Ertuğrul Özkök, bu konu ile ilgili yazdıklarıyla gündem oldu. Ertuğrul Özkök kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 10:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başarılı gazeteci ve yazar Ertuğrul Özkök kimdir?

Gazetecilik alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Ertuğrul Özkök, gazetecilik kimliğinin yanı sıra aynı zamanda akademisyen ve yazardır. Hürriyet Gazetesi’nde uzun yıllar Genel Yayın Yönetmenliği yapan usta isim, günümüzde köşe yazıları ile adından söz ettiriyor. Ertuğrul Özkök kimdir? Birlikte inceleyelim.

Ertuğrul Özkök kimdir?

Ertuğrul Özkök, 8 Nisan 1947 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Türk gazeteci ve akademisyen olarak tanınan Özkök, eğitim hayatına Gazi İlkmektebi ve İzmir Namık Kemal Lisesi'nde başladı. Ardından Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Kariyerine TRT'de muhabir olarak başladı. Daha sonra Fransa'da İletişim Bilimleri'nde doktora yaptı. 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptıktan sonra, Hürriyet Gazetesinde çalışmaya başladı.

Ertuğrul Özkök kovuldu mu?

20 yıl boyunca Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yapan Özkök, bu görevinden 29 Aralık 2009 tarihinde ayrıldı. Emin Çölaşan'ın Ertuğrul Özkök hakkında kaleme aldığı Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi isimli kitapta, Ertuğrul Özkök ile birlikte yaşadıkları bazı anıları aktarmıştır. Ayrıca Özkök, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak da görev yapmaktadır. Bununla birlikte günümüzde halen Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Ertuğrul Özkök hangi siyasi görüşü benimsiyor?

Ertuğrul Özkök, öğrencilik yıllarında sosyalist görüşlere sahip olduğunu ifade etmiş, ancak Turgut Özal'dan etkilenmesiyle birlikte liberalizme yönelmiştir.

Ertuğrul Özkök kaç yaşında?

1947 yılında dünyaya gelen Ertuğrul Özkök, 76 yaşındadır.

Ertuğrul Özkök kitapları

1977 – Sanat, İletişim ve İktidar

1985 – İletişim Kuramları Açısından, Kitlelerin Çözülüşü

1987 – Elveda Başkaldırı

1989 – Stalin Baroku

1997 – Artakalan Zamanda

2010 – Tuhaf

2012 – Yedi Büyük Günah

2013 – kırk7

2014 – Bir Beyaz Türk'ün Hafıza Defteri

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.