TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Emin Çapa kimdir?

Katıldığı bir televizyon programında İzmir ziyaretindeki gözlemlerini paylaşan ve fikirleri ile gündem olan gazeteci Emin Çapa kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 11:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gazeteci Emin Çapa kimdir?

Uzun yıllardır gazetecilik alanında faaliyetlerde bulunan Emin Çapa, “Emin Çapa ile Dünyanın 1001 Hali” isimli programı ile binlerce insan tarafından izleniyor. Konuşmaları ile dikkat çeken başarılı gazeteci Emin Çapa kimdir? Birlikte inceleyelim.

Emin Çapa kimdir?

Emin Çapa, 1967 yılında İzmit'te dünyaya geldi. Gazetecilik kariyerine İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde başladı ve ardından ekonomiye odaklandı. Üniversite yıllarında Hürriyet Gazetesi’nde stajyer olarak çalıştıktan sonra, Tempo Dergisi'nde ekonomi muhabiri olarak görev aldı. Ayrıca Türkiye'nin ilk özel radyolarından biri olan Genç Radyo'nun kurucularından biri oldu. Bir süre Türk İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) çalışan Çapa, 5 yıl boyunca Sabah Gazetesi’nde ekonomi muhabirliği ve köşe yazarlığı yaptı. Daha sonra Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TÜSİAD) başkan danışmanı olarak çalışmalarını sürdürdü. 1999 yılından 2018-2019 yıllarına kadar CNN Türk'te çalıştı. Burada editörlük göreviyle başladığı kariyerinde, zamanla Ekonomi Haber Müdürlüğü'ne kadar yükseldi. CNN Türk'te "Dünyanın 1001 Hali" isimli programın sunuculuğunu üstlenen Çapa, bu program ile tanınırlığını büyük oranda artırdı. Başarılı gazetecinin tanınırlığını artıran bir diğer çalışması da TEDx’te yaptığı konuşma ile oldu. Burada gerçekleştirdiği konuşma Emin Çapa’ya ülke genelinde büyük bir ün kazandırdı. Emin Çapa günümüzde çeşitli açık oturumlara katılmakta ve Halk TV'de program sunuculuğu yapmaktadır.

Emin Çapa kaç yaşında?

1967 yılında dünyaya gelen Emin Çapa, 56 yaşındadır.

Emin Çapa Instagram hesabının adı nedir?

Emin Çapa, “emin_capa” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Emin Çapa Twitter (X) hesabının adı nedir?

Emin Çapa, “acapa_aklinizi” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.