TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arnavut Kaldırımı isimli şarkısıyla hafızalara kazınan ünlü şarkıcı Demet Sağıroğlu kimdir?

Ceyda Düvenci’nin sunduğu Bambaşka Sorular isimli televizyon programına katılan ve yaptığı açıklamalarla gündem olan sevilen şarkıcı Demet Sağıroğlu kimdir? İşte usta isim hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 13:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Arnavut Kaldırımı isimli şarkısıyla hafızalara kazınan ünlü şarkıcı Demet Sağıroğlu kimdir?

Müzik dünyasına kazandırdığı eserlerle bu alanda son derece önemli bir yer edinmeyi başaran Demet Sağıroğlu, özellikle Arnavut Kaldırımı, Kınalı Bebek ve Papatya Falları şarkıları ile hafızalara kazındı. Milyonlarca insanın kendisine hayran olmasına neden olan büyüleyici sesi ve kariyerindeki başarılar ile adından söz ettiren Demet Sağıroğlu kimdir? Ünlü şarkıcı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Demet Sağıroğlu

Demet Sağıroğlu kimdir?

Rabia Demet Sağıroğlu, 5 Aralık 1966 tarihinde Erzurum'da, mühendis Necmi Sağıroğlu ve öğretmen Leyla Sağıroğlu'nun ilk kızı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde eğitim aldı. Üniversitenin şan bölümünde açılan sınavı birinci olarak kazanınca, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şan Bölümü'ne burslu olarak geçiş yaptı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda eğitimini tamamlayarak, 1988 yılında mezun oldu.

Demet Sağıroğlu nasıl ünlü oldu?

Sağıroğlu, Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri'ne katılmak için hazırladıkları şarkıyı dinletmek için gittiği sırada Kayahan ile tanıştı. Kayahan'ın dikkatini çeken Sağıroğlu, 1989 yılında Kayahan'ın Melankoli şarkısında vokal yapmasıyla profesyonel müzik kariyerine adım attı ve uzun yıllar Kayahan'la çalıştı. 1990 yılında Kayahan ile birlikte seslendirdikleri Gözlerinin Hapsindeyim şarkısıyla müzik kariyerinde ilerleyen Sağıroğlu, aynı şarkı ile 1990 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti. İkili 21 puanla 17. sırada yer aldı. 1993 yılında Pop Show Şarkı Yarışması’'nda Selçuk Başar'ın bestesi olan Harman şarkısıyla ikinci olan Sağıroğlu, kendi imkanlarıyla kariyerine devam etti. 1994 yılında Uzay Heparı'nın aranjörlüğünü yaptığı ve Şehrazat'ın prodüktörlüğünü üstlendiği Kınalı Bebek albümüyle büyük başarı elde etti. Albümdeki şarkılar, Türk pop müziğinin unutulmaz eserleri arasına girdi. 1996 yılında Şikayetim Var, 1998 yılında Sımsıcak, 2000 yılında Papatya Falları, 2004 yılında Korkum Yok adlı albümleriyle müzik kariyerine devam eden Sağıroğlu, 2009 yılında Silkelen isimli maxisingle albümü piyasaya sürdü. Ayrıca müzik kariyerinin yanı sıra televizyon ve sinema alanında da çalışmalar yapan Sağıroğlu, birçok projede yer aldı. Son olarak 2012 yılında Hiç Özlemedin mi? adlı albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

Demet Sağıroğlu

Demet Sağıroğlu kaç yaşında?

1966 yılında dünyaya gelen Demet Sağıroğlu, 57 yaşındadır.

Demet Sağıroğlu aslen nereli?

Demet Sağıroğlu aslen Erzurumludur.

Demet Sağıroğlu

Demet Sağıroğlu Instagram hesabının adı nedir?

Demet Sağıroğlu Instagram hesabını “demetsagiroglu” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Demet Sağıroğlu Twitter (X) hesabının adı nedir?

Demet Sağıroğlu Twitter (X) hesabını “demetsagiroglu” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.