TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahu Tuğba kimdir? Yeşilçam’ın yıldızı Ahu Tuğba kaç yaşında?

Los Angeles'ta trafik kazası geçiren Yeşilçam'ın efsanevi oyuncusu Ahu Tuğba'nın durumu kamuoyunun gündemine oturdu. Pek çok kişi, Ahu Tuğba'nın kim olduğunu ve hangi dizilerde yer aldığını araştırıyor. Peki, Ahu Tuğba kimdir ve kaç yaşındadır?

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ahu Tuğba kimdir? Yeşilçam’ın yıldızı Ahu Tuğba kaç yaşında?

Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri arasında yer alan Banker Bilo, Dokunmayın Şabanıma, Kayıp Kızlar, Beyaz Ölüm, Elveda Dostum, Taçsız Kraliçe, Bir Aşk Bin Günah, Akrep, Yosma, Zifaf, Yapışık Kardeşler gibi yapımlarla tanınan usta oyuncu Ahu Tuğba'nın Los Angeles, Amerika'da trafik kazası geçirdiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Ahu Tuğba kimdir? Ahu Tuğba kaç yaşında?

AHU TUĞBA KİMDİR?

Türk sinemasının önde gelen isimlerinden Ahu Tuğba, asıl adıyla Tuğba Çetin, 13 Ağustos 1955 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelen Ahu Tuğba, eğitimini İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nde tamamladı ve ardından Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu. Sinemaya olan ilgisi, yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda keşfetmesiyle başladı ve henüz ortaokul çağlarında sinema dünyasına adım attı. Eğitimine devam etmek üzere Kanada'da Concordia Üniversitesi'ne gitti, ancak İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarıda bıraktı.

1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinemasında tanınmaya başlayan Ahu Tuğba, 1980'lerin başlarında adını duyurdu ve 80'li yıllarda Türk sinemasının önemli isimlerinden biri haline geldi. Aynı zamanda bir gazino sanatçısı olarak da çeşitli gösterilerde yer aldı ve 1987 yılında bir müzik albümü çıkardı.

Hayatı boyunca toplam 10 evlilik yapmış olan Ahu Tuğba, ikinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile gerçekleştirdi. 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evlilikten Ahu adında bir kızı dünyaya geldi.

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde, Miami'de kızıyla birlikte yaşamını sürdüren Ahu Tuğba, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biri olarak anılmaya devam ediyor.

AHU TUĞBA KAÇ YAŞINDA?

1955 yılında doğan usta oyuncu Ahu Tuğba, 2024 yılında 68 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.