TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehir Hastanesi’ne komşu: Ormana RES darbesi

Taykar Enerji Üretim Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi, Bornova ilçesi Laka ve Eğridere mahallelerini kapsayacak  olan ve İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne komşu ormanlık alanda RES projesi için ÇED sürecini başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:20
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Şehir Hastanesi’ne komşu: Ormana RES darbesi

İzmir genelinde alternatif enerji projeleri kapsamında rüzgar enerji santralleri(RES) her geçen gün daha da yaygınlaşırken son olarak Bornova ilçesinde yeni bir RES projesi için harekete geçildi.

Taykar Enerji Üretim Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi, Bornova ilçesi Laka ve Eğridere mahallelerini kapsayacak RES projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Proje kapsamında 492,93 hektarlık ÇED başvuru sahası içerisinde 4 adet rüzgar türbini kurulacak. Proje kapsamında ayrıca Elektrik Depolama Tesisi de yapılması planlanıyor.

RES projesinin yıllık elektrik enerjisi üretim miktarı 80.000.000 kWh/yıl olması planlanırken santralin toplam kurulu güç 20 MWe, toplam kapasite ise 20 MWh olarak planlanıyor.

ORMAN ALANA KURULACAK

Proje raporunda yer alan bilgilere göre; sınır komşusu olan iki mahalleyi kapsayan RES proje alanı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre; “Orman” niteliği taşıyor.

Proje bölgesi, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında “Ağaçlandırılacak Alan” içerisinde alıyor.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne komşu konumda bulunan proje alanının hastaneye kuş uçuşu mesafesi 1 kilometre.

Proje bedelinin ise 247 milyon 500 bin lira olması bekleniyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.