TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tulumba tatlısı tarifi: Mutfak Bahane tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba tatlısı, Mutfak Bahane programında yapılmasının ardından merak edildi. 575. Bölümde yarışmacıların sunduğu tulumba tatlısı nasıl yapılır? İşte Mutfak Bahane tulumba tatlısı tarifi…

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 17:08
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tulumba tatlısı tarifi: Mutfak Bahane tulumba tatlısı nasıl yapılır?

ATV ekranlarının sevilen yemek programı Mutfak Bahane, bu hafta da birbirinden lezzetli tariflere ve heyecan dolu yarışmalara ev sahipliği yapıyor. Derya Taşbaşı'nın neşeli sunumuyla hafta içi her gün saat 14.00'te ekranlara gelen programda, gelinler arasındaki çekişmeli yarış adeta nefesleri kesiyor. Bugünkü bölümde, mutfakta adeta bir tatlı telaşı yaşandı. 575. bölümde Derya Taşbaşı'nın sunumuyla yarışan yarışmacılar hem mutfak becerilerini sergiledi hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Bugün yarışmacılar tulumba tatlısı yaptı. Tulumba tatlısı nasıl yapılır? Tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri…

Tulumba tatlısı malzemeleri

Şerbet için:

1,5 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

2 dilim limon

Hamur için:

3 su bardağı su

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı toz şeker

2,5 su bardağı un

1/2 su bardağı nişasta

1 paket vanilya

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Mutfak Bahane tulumba tatlısı tarifi:

Şerbet için su, toz şeker ve dilimlenmiş limonu bir tencereye koyun. Kaynamaya bırakın, ardından kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatıp şerbeti hazırlayın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için, suyu, sıvı yağı ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca unu ve nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Hamurun soğuması için bir kenarda bekletin.

Hamuru, tulumba tatlını sıkacağına koyun. Sıcak yağda, istediğiniz boyutta, kızartma torbası yardımıyla ya da elinizle şekil vererek kızartın. Altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Kızartılan tatlıları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye alarak fazla yağını süzdürün.

Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Tulumba tatlısının yanına ne gider?

Tulumba tatlısının yanında en sık tercih edilen içecek çaydır. Tulumba tatlısı sokak lezzetlerinden biridir ve küçük boyutlarına rağmen genellikle aşırı tüketilmez, bu yüzden sizi aşırı doyurmaz veya mide rahatsızlığı vermez. Çay, bu tatlıyla mükemmel bir uyum sağlar ve genellikle şerbetli tatlıların yanında tercih edilen bir içecektir. Tulumba tatlısı küçük olsa da içerdiği şerbet nedeniyle su ile tüketilmesi önerilir. Su, tatlıdan kaynaklanan ağızda kalan tatlılık hissini giderebilir. Eğer sokakta bir tatlıcı gördüğünüzde elinize çay veya kahve alamıyorsanız, ayakta tulumba tatlısı ve su tüketebilirsiniz. Bu seçenek hem ekonomik hem de lezzetlidir. Tulumba tatlısı, her yaş grubundan insan tarafından tercih edilen bir lezzettir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.