TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabah kahvaltılarını renklendiren Ayva reçeli nasıl yapılır? İşte ayva reçeli tarifi

Kış sofralarını renklendiren, kaymağın yanına en çok yakışan Ayva reçeli nasıl yapılır? İşte ayva reçeli tarifi…

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 12:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sabah kahvaltılarını renklendiren Ayva reçeli nasıl yapılır? İşte ayva reçeli tarifi

Reçel birçok meyve çeşidinin şekerle kaynatılması sonucu oluşan bir besindir. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez içerisinde birçok protein bulunduran lezzettir. Birçok çeşidi olmakla birlikte kış mevsimine en çok yakışan ayva reçelidir. Arap müslümanlarının şeker kamışını keşfinden sonra Türkler tarafından geliştirilen reçel tarifleri ve ayva reçeli tarifi sıklıkla araştırılmakta. Bu kapsamda ayva reçeli nasıl yapılır? Ayva reçeline su konur mu gibi soruların cevaplarını haberimizin devamında sizler için derledik. Gelin birlikte enfes ayva reçeli hazırlayalım.

AYVA REÇELİ MALZEMELERİ

Orta boy sulu ayva ( 3 adet)

Toz şeker (2 su bardağı)

Su (2 su bardağı)

Karanfil

Limon suyu ( 1 tatlı kaşığı)

AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış ayvaları tencereye alalım. Daha sonra üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyelim. 1 saat kadar şekerini çekmesi için bekletelim. 1 saat bekleme süresi sona erdikten sonra suyu ekleyelim. Karanfil ve ayva çekirdeklerini de içine attıktan sonra kaynamaya bırakalım. Bu arada kısık ateşte kaynayan reçeli ara ara karıştıralım. 1 saat piştikten sonra tencerenin altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyelim. 1-2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra reçeli ocaktan alalım. Ilıdıktan sonra ise kavanozlara bölüştürelim. Sofraya koymadan önce buzdolabında bekletelim. Kullandıktan sonra da buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun.

AYVA REÇELİNE SU KONULUR MU?

Ayva reçeline ayva, toz şeker, karanfil ve limon haricinde su da eklenir. Ayvanın kaynama noktasında su önemli bir faktördür. Şayet ki su eklenmez ise  ayvanın kendi suyu yeterli olmayacağı için 1 saat gibi bir sürede hem dibine tutma hem de yanma ihtimali söz konusudur.

AYVA REÇELİ NASIL KIRMIZI RENK ALIR?

Ayva reçeli kırmızı rengini çekirdeklerinden alır. Böylelikle tarifin içerisine ne kadar çok ayva çekirdeği eklenirse o kadar kırmızı koyu renkli bir ayva reçeli elde edilmiş olur. Çok canlı bir renk elde etmek için ise içerisine kuşburnu ekleyebilirsiniz. Fakat kuşburnunu kaynattıktan sonra geri çıkarmayı unutmayın.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.