TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meşhur İzmir tatlıları

Deneyen herkesin tadına hayran kaldığı, İzmir’i ziyaret edenlerin tatmadan dönmediği meşhur İzmir tatlıları hangileri? İşte tam bir lezzet şöleni oluşturan tatlılar…

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meşhur İzmir tatlıları

İzmir’in havası, doğası, gezilecek alanları, tarihi yapıları, denizi, kumu, güneşi diye sayarken yorulduk ve meşhur İzmir tatlıları ile lezzetli bir mola vermeye karar verdik. İzmir’le özdeşleşen ve uzun yıllardır kentte severek tüketilen tatlıları, haberimizin devamında sizin için listeledik.

İzmir’in ünlü tatlıları

Adını İzmir sınırları içerisinden çıkararak, ülke genelinde hatta dünya çapında tanınırlığa ulaşmayı başaran İzmir’e özgü sevilen tatlıları birlikte inceleyelim.

bombatatlisi_ilkses

İzmir bombası

Tatlı krizi tutanlar dikkat, bu bomba sizin için! Bölge halkı tarafından sadece bomba denilerek anılan, içi yoğun çikolata dolgulu İzmir bombası, İzmir’e gelenlerin yemeden dönmemeye özen gösterdiği tatlılar arasında bulunuyor. Dört mevsim tüketilen bir tatlı olan bomba, incecik hamuru ve bol miktarda çikolatası ile deneyen herkese büyük bir lezzet şöleni yaşatıyor. İzmir bombasına olan ilgilinin yüksek olması dolayısıyla üreticiler bu lezzeti çeşitlendirmeye başladı. Hindistan cevizli, portakallı, Antep fıstıklı, frambuazlı ve karamelli çeşitleri bulunan bombayı hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Ancak iç malzemesinin akışkan bir kıvamda olması için, genellikle sıcak tüketilmesi öneriliyor.

torpiltatlisi_ilkses

Torpil

Son derece hafif ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı olan torpil, İzmir’e özgü lezzetler arasında bulunuyor. Milföy hamuru kullanılarak külah şekli verilen torpil tatlısının içerisinde, krema dolgusu yer alıyor. Torpilin üzerini ise pudra şekeri ve fıstık taneleri süslüyor. İzmir’de yer alan hemen hemen her pastanede bu tatlıyı bulmak mümkün.

lokmatatlisi_ilkses

Lokma tatlısı

Ülke genelinde yapılan ve sevilerek tüketilen şerbetli tatlılardan biri olan lokma tatlısı, Selçuklu Hanedanlığı’ndan kalan bir lezzet mirası. Türkiye’nin pek çok noktasında yapılmasına rağmen Selçukluların yaptığı tarifle birebir şekilde yalnızca İzmir’de yapması ile dikkat çeken lokma, ayrıca Ege Bölgesi genelinde hayır için ücretsiz olarak dağıtılıyor.

samsades_ilkses

Samsades

Şerbetli bir tatlılar içerisinde yer alan samsades, İzmir’in sevilen ilçelerinden biri olan Seferihasar’a özgü bir tatlı olarak kendini gösterir. Yalnızca bu ilçede değil, Ege adaları ve diğer bölge illerinde samsadesi bulmak mümkündür. Şekil olarak muska böreği gibi üçgen olan bu tatlı, ince açılan yufka ile hazırlanır. İçerisinde ise lor peyniri, tarçın ve şeker bulunur.

sambali_ilkses

Şambali

Pek çok kişinin adını bildiği ve severek tükettiği sokak lezzetlerinden biri olan şambali; uygun fiyatı, kolay yapımı ve ağızda dağılan lezzeti ile çok seviliyor. İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin pek çok noktasında kolaylıkla bulunabilen şambali, gün içerisinde çok sayıda insan tarafından tüketiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.