TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Komşu çatlatan kakaolu çatlak kurabiye tarifi… Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Beş çayına misafiriniz mi geliyor? O zaman hemen kolları sıvayalım. Beş çayına en çok yakışacak çatlak kurabiye ve kakaolu çatlak kurabiye tarifini sizler için derledik

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 16:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
Komşu çatlatan kakaolu çatlak kurabiye tarifi… Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeler çay yanına çok yakışıyor. Çatkapı misafirler geldiğinde yapımı oldukça pratik çatlak kurabiye tarifi ev sahipleri tarafından merak konusu oldu. Bu kapsamda bilinen kurabiyelerin dışında kalan kakaolu çatlak kurabiye tarifi ve çatlak kurebiye nasıl yapılır sorusu araştırılmakta. Özellikle daha önce buzdolabında sakladıysanız hemen çıkarıp ısıtabileceğiniz kakaolu çatlak kurabiye tarifini sizler için derledik. Gelin komşuları birlikte çatlatalım

ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir kaba 2 adet yumurta, 125 gram oda sıcaklığında margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3,5 su bardağı nişasta ve 2 su vardağı suyu ekleyip yoğuralım. Yumuşacık bir hamur elde edene kadar bu işlemi yapalım. Unu topaklanmaması için bir süzgeç yardımı ile süzerek eklemeye dikkat edelim. Hazırladığımız hamurdan büyük parçalar koparalım. Yuvarlayıp fırın tepsisine alalım. Son olarak 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirelim. 20 dakikanın sonunda eğer üzeri kızamadıysa fırınınızın pişme süresine göre biraz daha bekletebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri ekerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE MALZEMELERİ

Yumurta (2 adet)

Toz şeker (1 çay bardağı)

Sıvı yağ (1 çay bardağı)

Kakao ( 4 yemek kaşığı)

Vanilin (1 paket)

Kabartma tozu (1 paket)

Un (2 su bardağı)

Üzeri için ise pudra şekeri kullanabilirsiniz.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ile şekeri çırpalım. Daha sonra sıvıyağ ekleyerek çırpa işlemine devam edelim. Kakao, kabartma tozu ve vanilini de ekleyelim. Unu da ekledikten sonra iyice karıştıralım. Diğer kurabiye tariflerine göre daha cıvık bir hamur elde ettikten sonra streç filme saralım ve 2 saat buzdolabında bekletelim. 2 saat bekleme süresinin ardından küçük parçalar koparalım ve yuvarlak bir şekil elde edelim. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Bu aşamada isterseniz kurabiyelerinizi pudra şekeri ile kaplayabilirsiniz. Fırına verdiğimiz kurabiyeleri 180 derecede 10 dakika pişirelim.

KURABİYENİN ÇATLAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Kakaolu çatlak kurabiyenin çatlaması için 2 saat dinledirmeliyiz. Fırının ayarı 180 derece olmalı ve fanlı ayarda olmasına dikkat etmeliyiz. Bu adımları uygular iseniz kurabiyeniz çatlak olarak fırından çıkabilir. Aman dikkat edin komşularınızın nazarına gelmeyin.

ÇATLAK KURABİYE BUZLUĞA ATILIR MI?

Kakaolu çatlak kurabiyenin istenilen lezzette olması için mutlaka buzdolabında bekletilmelidir. Kurabiye hamuru dinlenmesi için buzluğa atılır. Tükettikten sonra artan kurabiyeniz var ise buzluğa atabilirsiniz. Hava almayacak şekilde 3 aya kadar saklanılabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.