TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelinim Mutfakta Mantı tarifi... Gelinim Mutfakta Mantı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü izleyicilerle buluştu ve gelinler yine becerilerini sergiledi. Bu bölümde özellikle mantı tarifi merak konusu oldu. Mantı nasıl yapılır? İşte gelinim mutfakta mantı tarifi…

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 10:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Mantı tarifi... Gelinim Mutfakta Mantı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan Mantı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki kıyasıya mücadelenin olduğu yeni bölümde mantı yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Mantı nasıl yapılır? İşte gelinim mutfakta mantı tarifi...

Malzemeler:

Mantı hamuru için:

Un (2 su bardağı)

Bardağı su (Yarım su)

Biraz tuz

İç harcı için:

Kıyma (250 gram)

Soğan (1 adet büyük)

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:

Yoğurt

Sarımsak

Kırmızı pul biber

Tereyağı veya sıvı yağ

Yapılışı:

Mantı hamuru için unu geniş bir kaseye alın. Ortasını açın ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zeminde açın. İnce bir şekilde açtıktan sonra kare veya dikdörtgen şeklinde kesin.

İç harcı hazırlamak için kıymayı bir kaseye alın. Soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave ederek iyice karıştırın. Mantı hamurlarının içine hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar koyun ve istediğiniz şekilde kapatın (örneğin, üçgen veya kare şeklinde).

Tencerede suyu kaynatın ve içine mantıları ekleyin. Mantılar pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Pişen mantıları süzün ve servis tabağına alın.

Üzerine yoğurt dökün. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Son olarak tereyağı veya sıvı yağda kızdırılmış kırmızı pul biberi gezdirerek mantının üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.