TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde krema nasıl yapılır? İşte krema tarifi

Krema, sütten elde edilen bir süt ürünüdür ve genellikle yüksek yağ içeriğine sahiptir. Genel olarak tercih edilen krema çorbalarda da kullanılır. Krema nasıl yapılır? Evde krema nasıl yapılır? Evde krema yapımı için basit bir tarif derledik. İşte krema tarifi

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 10:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
Evde krema nasıl yapılır? İşte krema tarifi

Krema, mutfakta birçok farklı amaç için kullanılan çok yönlü bir malzemedir. Tatlı ve pasta yapımından, soslara ve çorbalara kadar pek çok farklı lezzet krema çıkar karşımıza. Peki krema nasıl yapılır? Evde krema nasıl yapılır? Evde krema yapımı oldukça basittir. İşte evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz krema tarifi.

Krema, genellikle kahvaltılarda, çeşitli tatlılarda, kahve içeceklerinde, çorbalarda, soslarda ve birçok yemekte kullanılır. Kremanın yağ içeriği, ürünün türüne göre değişiklik gösterir. Farklı krematürleri arasında hafif krema, orta koyulukta krema ve ağır (heavy) krema bulunabilir. Ağır krema, genellikle daha yüksek yağ içeriğine sahiptir ve özellikle tatlılar, soslar ve çorbalarda kullanılır.

Krema, yemeklere kıvam ve lezzet katma yeteneği ile bilinir. Ayrıca çırpılarak kullanılarak pastaların üzerine veya çeşitli tatlılara süsleme olarak da eklenir. Krema, mutfakta çok yönlü bir malzeme olarak kabul edilir ve birçok farklı yemekte kullanılabilir.

Krema yapmak oldukça basit bir işlem ve genellikle evde kullanılan sütten elde edilir. İşte temel bir krema yapımı için basit bir tarif:t

Evde krema nasıl yapılır?

Sıvı krema yapımı için gerekli malzemeler

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

3-4 damla limon suyu

1 tutam tuz

krema

Sıvı krema nasıl yapılır?

Derin bir kaseye süt hariç tüm malzemeleri koyun. Şeker, vanilin, taze krema ve mısır nişastasını karıştırarak homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Ardından, yavaş yavaş sütü ekleyerek mikserle önce kısık, sonra yüksek devirde yaklaşık 10 dakika boyunca çırpın. Kremanın kıvamının iyice yoğunlaştığını göreceksiniz.

Hazırlanan kremayı bu şekilde hazır hale getirdikten sonra, afiyetle kullanabilirsiniz.

Sıvı krema yapımının püf noktaları;

Karıştıramayacağınız bir yemekte kullanacaksanız, 1 çay bardağı kaynar su ile karıştırıp ekleyebilirsiniz.

Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz, ancak sütü fazla eklememeye dikkat edin, çünkü buzdolabında katılaşabilir.

Bu kremayı kullanarak yapacağınız tarifleri merakla bekleyebilirsiniz, çünkü çok yakında iki bomba tarif paylaşacağım.

Hazırlanan krema, buzdolabında saklanmalı ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra kullanılmalıdır.

Krema, koruyucu madde içermediği için kavanozda saklanmalı ve en fazla 2 günde tüketilmelidir.

Pastacı kreması yapımı için gerekli malzemeler

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

2, 5 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

1 paket toz krem şanti

krema

Pastacı kreması nasıl yapılır?

Bir tencereye un, nişasta, toz şeker ve vanilin koyun. Bir çırpıcı yardımıyla malzemeleri homojen bir şekilde harmanlayın.

Sütü eklerken, bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle karışımı çırpın. Bu adımı dikkatlice yaparak malzemeler arasında topaklanma oluşmasını engelleyin.

Yumurta sarısını ekleyip dağıtarak karışıma ekleyin. Ocağın üzerine alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldığınız muhallebi kreması ılıyınca, toz krem şantiyi ekleyin ve mikserde yüksek devirde karışım bembeyaz olana kadar çırpın.

Hazırladığınız muhallebi ve krem şanti harmanını sütlü tatlılarda, pastalarda, şerbetli tatlılarda veya meyve ile birlikte kullanabilirsiniz. Eşsiz lezzetini mutlaka deneyin.

 

 

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.