TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin en beğenilen 10 kadını

Ülkemizde son yıllardan adından en çok söz ettiren ünlü güzeller kim? İşte ünleri ülke sınırlarını aşan o isimler…

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye’nin en beğenilen 10 kadını

Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram olsa da pek çok kişinin ortak bir beğeniyle takip ettiği isimler bulunuyor. Özellikle kamera karşısında boy gösteren ve bu sayede geniş kitleler tarafından tanınan oyuncuların güzellikleri dillere pelesenk olmayı başarıyor. Öyle ki yeni nesil oyuncular güzellikleri ile dünya listelerine girmeyi dahi başarıyor. Son yıllarda hem görünüşü hem de yaptığı işlerle adından en fazla söz ettiren ülkemizin 10 güzeli şu şekilde karşımıza çıkıyor:

10. Hande Erçel

24 Kasım 1993 Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğan Hande Erçel, eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksek Türk Sanatları Bölümü’nde tamamladı. Azerbaycan’da 2012 yılında gerçekleştirilen güzellik yarışmasında ikinci olan ünlü isim, pek çok projede de başrol olarak yer aldı. Bugün ünü ülke sınırlarını aşarak dünyaya ulaşan Hande Erçel, sosyal medyada da oldukça popüler.

9. Tuba Büyüküstün

5 Temmuz 1982 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tuba Büyüküstün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Oyuncuk hayatına yönetmen Tomris Giritlioğlu aracılığıyla başlayan ünlü isim, kariyerinin ilk yıllarından bu yana doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Son olarak Netflix yapımı Zeytin Ağacı dizisindeki performansıyla adından söz ettiren Tuba Büyüküstün’ün Maya ve Toprak adından ikiz kızları bulunuyor.

8. Serenay Sarıkaya

1 Temmuz 1992 yılında Ankara’da doğan Serenay Sarıkaya, günümüz en popüler oyuncaları arasında yer alıyor. 2010 yılında katıldığı Miss Universe isimli güzellikle yarışmasında ülkemizi temsil eden ünlü isim, içerisinde bulunduğu her projede ilgi odağı olmayı başardı. Televizyon dizileri, reklam filmleri, sinema filmleri ve dijital platformlarda çekilen pek çok dizide yer alan Serenay Sarıkaya, Alice Müzikali kapsamında sergilediği oyunculuğu ve sesi ile de gönülleri taht kurdu. Dünya basını tarafından da ilgiyle takip edilen ünlü güzel, kariyerini en iyi şekilde yönetmeyi sürdürüyor.

7. Fahriye Evcen

4 Haziran 1986 yılında Almanya’da dünyaya gelen Fahriye Evcen, tatil için Türkiye’ye geldiği bir dönem Oya Aydoğan tarafından keşfedildi. Türk televizyon dizi sektörüne damga vuran Yaprak Dökümü dizisinde oynadığı Necla karakteri ile çıkış yapan Fahriye Evcen, o günden bugüne yapımcıların ve markaların iş birliği yapmak istediği oyuncular arasında bulunuyor. 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitiren ünlü isim, 29 Haziran 2017 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Burak Özçivit ile dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten iki çocuğu var.

6. Pınar Deniz

4 Kasım 1993 yılında Adana’da doğan Pınar Deniz, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun oldu. 2014 yılında Star TV’de yayınlanan Sil Baştan isimli diziyle birlikte ilk oyunculuk deneyimini yaşayan ünlü isim, o tarihten bu yana pek çok projede yer aldı. Son olarak hala yayın hayatına devam eden Yargı dizisindeki Ceylin Erguvan karakteri ile büyük bir başarı yakaladı.

5. Elçin Sangu

13 Ağustos 1985 yılında İzmir’de dünyaya gelen Elçin Sangu, eğitimini Mersin Üniversitesi Opera Bölümü’nde tamamladı. Star TV’nin Kiralık Aşk isimli dizisinde canlandırdığı Defne rolü ile çıkış yapan ünlü isim, son yılların en beğenilen oyunları arasında yer alıyor.

4. Aslı Melisa Pamuk

14 Nisan 1991 yılında Hollanda’da doğan Aslı Melisa Pamuk, 2009 yılında Best Model of Turkey yarışmasında Gelecek Vadeden Model (Best Promising) unvanını kazandı. Ardından 3 Haziran 2011 yılında katıldığı Miss Turkey isimli yarışmada birinci oldu. Aynı yıl ülkemizi Miss Universe yarışmasında da temsil etti.

3. Afra Saraçoğlu

2 Aralık 1997 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde dünyaya gelen Afra Saraçoğlu, eğitim hayatına Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde başladı. Ancak 2016 yılında ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirdiği İkinci Şans filminin çekimleri başlayınca okulunu dondurdu. Annesinin Özcan Deniz’e fotoğraflarını göndermesi sayesinde keşfedilen Afra Saraçoğlu, yer aldığı her projede adından söz ettirmeyi başardı. Bugün Seyran karakterine hayat verdiği Yalı Çapkını dizisi ile ününe ün katan ünlü isim, oyunculuğunun yanında güzelliği ile de her kesimden insanın dikkatini çekiyor.

2. Burcu Biricik

4 Mayıs 1989 yılında Ankara’da doğan Burcu Biricik, Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. Bornova Belediyesi Şehir Tüyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı ve burada ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. 2006 yılında Miss Mediterranean isimli güzellik yarışmasında birinci oldu ve Akdeniz Kraliçesi seçildi. Pek çok projede yer alan ve usta oyuncularla çalışan Burcu Biricik, son olarak Kanal D’de yayınlanan Camdaki Kız isimli dizide canlandırdığı Nalan karakteri ile adından söz ettirdi.

1. Mine Tugay

28 Temmuz 1978 yılında Konya’da dünyaya gelen Mine Tugay, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi isimli dizide canlandırdığı Suna karakteri ile tanınan ünlü isim; çok sayıda sinema filmi, televizyon dizisi, reklam filmi ve tiyatro oyununda yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.