TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’li gazeteciden Gazimağusa’ya anlamlı hareket

Gazeteci Müslüm Karaaslan, “Son Ay Tutulması” adlı şiir kitabının gelirini depremde hayatını kaybeden vatadaşlar adına derneğe bağışladı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 09:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’li gazeteciden Gazimağusa’ya anlamlı hareket

Gazeteci Müslüm Karaaslan, 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden Gazimağusalı 35 yurttaşın anılarını yaşatmak, başarılı öğrenciler yetiştirmek amacıyla kurulan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile dayanışma köprüsü kurarak “Son Ay Tutulması” adlı şiir kitabının gelirini derneğe bağışladı.

DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ GÜÇLENECEK

Karaaslan, depremde yitirdiklerinin anılarına okul yaptıracak olan dernekle bundan sonra da destek olmaya devam edeceğini, dayanışma köprüsünü daha da güçlendireceklerini belirterek, önümüzdeki günlerde İzmirli gazeteci, şair ve yazarlardan oluşan bir ekiple Gazimağusa’da daha kapsamlı bir etkinlik yapmayı planladıklarını ve gönüllü katılacak olan bu ekibin de kitaplarının gelirlerini derneğe bağışlayacaklarını söyledi.

''BİR BAŞKA YANAR YÜREĞİM''

Gazeteci Müslüm Karaaslan Gazimağusa Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen imza gününe katıldı.

Etkinlik öncesi Gazimağusa Belediye Başkanı Dr.Süleyman Uluçay’ı makamında ziyaret eden Karaaslan, depremde akrabalarını ve yakınlarını kaybeden Uluçay’a başsağlığı dileğinde bulundu. Ziyarette Karaaslan, gazetecilerin kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme, bilinçlendirme görevlerinin dışında da sosyal sorumluluklarının olduğunu ve bu anlayışla hareket ettiğini belirterek “Nerede bir can ölse, oralı olur yüreğim” diyen Ahmed Arif’in dizelerini hatırlatarak, “Hele hele bu canlar çocuklarsa, bir başka yanar yüreğim” değerlendirmesinde bulundu.

Kurumsal kimliğini tamamlayarak faaliyetlerine başlayan ve acılı ailelerin kurduğu Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin okul yaptırmak için çalışmalara başlamasının memnuniyet verici olduğunu belirten Karaaslan, “okulun inşaatında bir tuğla kadar bile katkım olacaksa ne mutlu bana” dedi.

KİTAPLARIN GELİRLERİ DERNEĞE BAĞIŞLANACAK

Karaaslan, “ Farkındalık yaratabilmek, kamuoyu oluşturabilmek ve derneğin daha geniş kitlelere duyurulması yönünde çalışmalar başlattım. Şiir kitabımı sosyal projeye dönüştürerek kitabın tüm gelirini Kıbrıs’ta gerçekleştirdiğim 3 imza günüyle derneğe bağışladım. Bundan sonra da çalışmaların, desteğim sürecek. Önümüzdeki günlerde İzmirli gazeteci, şair ve yazarlardan oluşan bir ekiple Gazimağusa’da daha kapsamlı bir etkinlik yapmayı planlıyoruz ve gönüllü katılacak olan arkadaşlarımın kitaplarının gelirlerini de derneğe bağışlayacağız”dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr.Süleyman Uluçay da Karaaslan’ın ziyaretinden ve gerçekleştirdiği imza gününden dolayı mutlu olduğunu belirterek dayanışmaya ortak olduğu için Karaaslan’a teşekkür etti.

''HAYATIMIN EN ZOR İMZASINI ATIYORUM''

Ziyaretin ardından Mağusa Kaleiçi’ndeki Bandabuliya’da imza etkinliği gerçekleştirildi. Depremde “Asya” adındaki kız çocuğunu yitiren acılı bir baba kitabını imzalatırken Karaaslan’dan kitabı kızının adına imzalamasını rica etti. Acılı babanın bu talebi karşısında oldukça zorlanan ve hüzünlenen Karaaslan, “Hayatımın en zor imzasını atıyorum” diyerek kitabı imzaladı.

Gazeteci Karaaslan ayrıca, Türkiye’den de duyarlı vatandaşların derneğe bağış yapmasını istedi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.