TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu sene Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü Hale Gönültaş’ın

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) ‘ın kurucularından gazeteci Erbil Tuşalp adına verilen Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü bu yıl Hale Gönültaş’ın oldu. Gönültaş ödülünü 9 Eylül tarihinde Bursa’ da alacak

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bu sene Erbil Tuşalp Gazetecilik Ödülü Hale Gönültaş’ın

TAKSAV ın 2021-2022 yıllarında İzmir’de gerçekleştirdiği  ve  Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri kapsamında verilen yılın gazetecilik ödülü, “IŞİD ve Hizbullah gibi cihatçı örgütlerin, kadın ve çocuk kaçırdığı, onları istismar ettiği, köleleştirdiği biliniyor, duyuluyordu. Ama karanlığın arkasını tam olarak göremiyorduk; kaçırılan, tecavüze uğrayan kadınların yaşadıkları bir sır perdesinin ardındaydı. Hale Gönültaş, o perdeyi araladı; karanlığa ışık tuttu. O kadınların çocukların öykülerini onun kaleminden öğrendik. Öyle bir iki haber yazmakla da kalmadı; kadınları ve çocukları kurtarmayı misyon edindi. Cihatçı örgütlerle kalemiyle mücadele etti” gerekçesiyle Hale Gönültaş’ a verildi. 

Ödül jürisi, Ayşegül Aktürk, Faruk Bildirici, Gökhan Durmuş, Kıvanç El, Raşit Kaya, Turgay Olcayto, L. Doğan Tılıç ve ödülü sırasıyla 2021 ve 2022 yıllarında alan Zafer Arapkirli ve Timur Soykan’ dan oluşuyordu.  

III. Erbil Tuşalp Gazetecilik Günleri’nde, 8 Eylül Cuma günü TAKSAV Bursa Salonunda L. Doğan Tılıç tarafından “Çatışma Alanlarında Gazetecilik ve Sorumluluk” başlığında bir grup çalışması yapılacak. 9 Eylül cumartesi günü Bursa Nilüfer Uğur Mumcu Sahnesi’nde Fransa’dan Gazeteci, Yazar ve Yönetmen Philippe Flandrin ve Gazeteci, Yapımcı Coşkun Aral fotoğraf ve görüntülerle “İki Göz, İki Tanık ve Dünyayı Sarsan Olaylar” konusunda konuşacaklar. Söyleşi sonrası Felaket Gazeteciliği teması üzerine Faruk Bildirici, Selçuk Candansayar, Hale Gönültaş, Kayıhan Pala, L. Doğan Tılıç tartışacaklar.  Gazeteci Hale Gönültaş’a ödülü panel sonrası Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem tarafından verilecek.


BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zülfü Livaneli'den özel seçki: Livaneli Kitaplığı
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.