TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zülfü Livaneli'den özel seçki: Livaneli Kitaplığı

Türk edebiyatının usta kalemi Zülfü Livaneli, insanı insana edebiyatla anlatan dünya klasiklerini özel seçkisinde bir araya getiriyor. Tolstoy’dan Virginia Woolf’a gelmiş geçmiş en büyük yazarların yer aldığı “Livaneli Kitaplığı” İnkılâp Kitabevi’nden çıktı

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Zülfü Livaneli'den özel seçki: Livaneli Kitaplığı

Müziği ve edebiyatıyla dünyanın dört bir yanına ulaşan, Türkiye’nin düşün tarihinde de önemli bir yeri olan Zülfü Livaneli, İnkılâp Kitabevi okurları için “Ne okumalı?” sorusunu yanıtlıyor. Dünya klasiklerinden özenle seçilmiş ve çevirmenliğini Solmaz Kâmuran’ın üstlendiği Livaneli Kitaplığı, okurlarını Zülfü Livaneli’nin önsözüyle karşılıyor.

Demokrasi, özgürlük, vicdan ve inanç temaları seçildi

Tüm insanlığa mal olmuş ve dünyaya yön vermiş pek çok kişiyi derinden etkilemiş bu kitapların her birinin ayrı ayrı önemine dikkat çekilirken genel anlamda kitap okumanın ve özellikle edebiyat eseri okumanın insan olma yolunda bireyi adım adım ileri taşıdığının da altı çiziliyor. Bu çerçevede seçilen eserler, demokrasi, özgürlük, vicdan, inanç gibi yüzyılladır tartışılagelen kavramları didik didik sorguluyor.

Raflarda yerini alan kitapların ardından Mark Twain- İnsan Nedir?, L. Frank Baum- Oz Büyücüsü, Stefan Zweig- Bir Çöküşün Hikâyesi, Daniel Defoe-  Robinson Crusoe gibi başyapıtların eklendiği ve daha birçok klasiğin dahil olacağı Livaneli Kitaplığı özenle hazırlanmaya son hızıyla devam ediyor. Bu seçki her kütüphanenin başköşesinde yerini alacak kritik bir önem taşıyor.

Fikirlerini yarım asrı aşkın bir süredir sanat ve edebiyatla yoğuran Zülfü Livaneli’nin hayatını ve kalemini etkileyen her biri ölümsüz bu eserler, ufuk açıcı bir okuma vaat ediyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- MEB'den özel okullardaki ücretsiz ders kitaplarına ilişkin inceleme

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.