TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama'da Orhan Hakalmaz rüzgarı etti 

Bu yıl 87.'si düzenlenen ''87. Uluslararası Bergama Festivali'' çerçevesinde sahne alan Türk halk müziğinin güçlü sesi Orhan Hakalmaz, Bergama'yı mest etti

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama'da Orhan Hakalmaz rüzgarı etti 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 87.'si düzenlenen Uluslararası Bergama Festivali, dolu dolu programlarla devam ediyor.

Anadolu kokan, birbirinden güzel türküleri sazıyla çalıp söyleyen sanatçı Orhan Hakalmaz, Bergama'da unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı. Konserin sonunda sanatçı Orhan Hakalmaz'a parşömenden yapılan plaket veren Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Kaymakamı Avni Oral, bu unutulmaz gece için sanatçıya teşekkür etti.

87. Uluslararası Bergama Festivali

TÜRKİYE ve JAPONYA DEPREMLERİ

Öte yandan festivalin 2. gününde, önemli bir etkinlik kültür merkezinde gerçekleştirildi. Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye ve Japonya arasındaki deprem önleme, deprem karşılama faaliyetleri ve tatbikatların ne şekilde ve hangi sıklıkta yapıldığını anlattı. Bergama ve çevre ilçelerde faaliyette bulunan; mühendis, mimar ve teknik elemanların ilgi gösterdiği konferans sonunda Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İlçe Kaymakamı Avni Oral, Moriwaki'ye parşömenden yapılan plaket sundu.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ

87. Uluslararası Bergama Festivali çerçevesinde Bergama Ticaret Odası'nda Atatürk Fotoğrafları Sergisi, kültür merkezinde Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) fotoğraf sergisi, yaşam boyu eğitim merkezi resim kursu sergisi, Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin el sanatları sergisi, Havra ana binada; Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü; seramik, çini sanatları sergisi, Havra yanı taş binada; Bergama Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bergama Halıları Sergisi açılışları gerçekleştirildi. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen defile gösterisi seyredildi. 

Sergi açılışlarını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı Avni Oral ve protokol üyeleri birlikte gerçekleştirdi.  

Sergilerde yer alan ürünlere emek veren kursiyerleri tek tek kutlayan Belediye Başkanı Koştu, tüm vatandaşları festival süresince açık olacak sergileri gezmeye davet etti. 

SPORCU GENÇLERE MADALYA

SPIRCU GENÇLERE MADALYA

Sportif faaliyetlere önem veren ve göreve geldiği ilk günden belediye bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü kuran Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun dört yıl önce attığı bu önemli adım meyvelerini vermeye başladı. Lig Bergama adı ile düzenlenen turnuvada ter döken ve geleceğin sporcuları olmaya aday gençler, düzenlenen törende madalyalarını Başkan Koştu’nun elinden aldı. İlçede bulunan okullarda bir yandan eğitim ve öğretimlerini gören bir yandan da Lig Bergama Turnuvasına katılan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlardan alkış aldı. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.