TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası ara tatilde çocuklarla buluşacak

Yerli ve milli hava araçlarını çocuklara sevdirmeyi amaçlayan, TRT Ortak Yapımı "Aslan Hürkuş 3: Anka Adası" sinema filmi, ara tatilde çocuklarla buluşacak

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 09:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: AA
Aslan Hürkuş 3: Anka Adası ara tatilde çocuklarla buluşacak

Okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek ve onları, gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan animasyon filmi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) mühendislerinin teknik danışmanlık desteğiyle hazırlandı. TRT Ortak Yapımı olan animasyon filmde, insansız hava aracı ANKA da yer alıyor.

10 Kasım'da vizyona girecek "Aslan Hürkuş 3: Anka Adası" filminin galası, bu akşam İstanbul'da yapılacak.

"YURT DIŞINDAKİ RAKİPLERİNDEN ÇOK DAHA BİLİNİR HALE GELDİ"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan yapımcı Murat Kaya, filmde TUSAŞ'ın yerli üretim eğitim uçağı Hürkuş, insansız hava aracı ANKA ve uçak mühendisi olma hayali kuran Aslan'ın hikayesini anlattıklarını ifade etti.

Kaya, "Milli teknoloji hamlesinin kazanımlarını çocuklara bu animasyonlarla sevdirdik. Ankara'da savunma sanayimizin iki tane yerli ve milli kahramanını bir araya getirdik ve bir film ortaya çıkarttık." dedi.

Murat Kaya, animasyon sektörünün hızla ivme kazanmasıyla geliştirilen Türk çizgi kahramanlarının, yurt dışındaki rakiplerinden çok daha bilinir ve popüler hale geldiğini vurguladı.

"YERLİLİK VE MİLLİLİK ÇOK ÖNEMLİ BİR HALE GELDİ"

Türkiye'nin savunma teknolojisindeki başarılarının, yarattıkları karakterlerle bütünleştirilmesinin çocuklarda farklı bir heyecan uyandırdığını belirten Kaya, şunları kaydetti: "Bizler çocukluğumuzdan itibaren Hollywood ile büyüdük, hepimizin aklına gelen He-Man, Barbie gibi karakterler vardı. Artık bizim için önemli olan yerlilik ve millilik çok önemli bir hale geldi. Biz bunu aynı şekilde çocuklarımıza da yansıtalım dedik, çocuklar bundan haz alıyor, memnun oluyor. Bu film, ilk iki filmin devamı gibi olacak bir seri, ancak sürprizleri var. Bu sefer başrollerimizden biri, ANKA ve Aslan yerli ve milli bir kahramanımız. Çocuklarımıza bir savunma sanayi kahramanı olsun istedik, bu sürprizlerimizden biri. Asıl sürprizimiz aslında filmin sonunda olacak."

"DOĞRU BİR ŞEY YAPMIŞIZ"

Manga grubunun solisti Ferman Akgül'ün bu bölüm için de şarkı yaptığını söyleyen Kaya, filmin, çocukları etkilediğini belirterek, "Çocuklar pürdikkat, dedik ki evet filme çocuklar konsantre oluyor, doğru bir şey yapmışız. Bol eğlenceli, kahkahalı oluyor filmlerimiz, bunu her serimizde yapıyoruz." dedi.

İyilik, dostluk, arkadaşlık, yardımseverlik, dayanışma, ekip ruhu, aile bağları gibi konuları filmde işlediklerini anlatan Kaya, "Tabii bunların yanında da olmazsa olmaz koşturma, macera, hareket." diye konuştu. Kaya, sadece çocukların değil büyüklerin de ekrandan gözünü ayıramayacağını ifade etti.

Filmin daha önceki bölümlerinin ön gösterimlerini, İskenderun ve Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklara izlettirdiklerini de söyleyen Kaya, depremzede çocukları mutlu etmenin huzurunu meslek hayatı boyunca hiçbir projede yaşamadığını, onlara moral verebilmenin en büyük gurur ve heyecan kaynağı olduğunu kaydetti.

"ÇOCUKLARIMIZ BUNDAN 20 YIL SONRA YENİ HÜRKUŞ'LAR YAPACAKLAR"

Bu projelerle çocukların geleceğe bakış açılarına yön vermeyi amaçladıklarını belirten Kaya, filmin her bölümünde görev alan çizerlerin bu teknolojileri sadece görerek resmetmediklerini, insansız hava aracına bizzat dokunarak o ruhu alarak ortaya çıkarttıklarını aktardı.

Filmin daha önceki bölümlerini izleyen çocuklardan görüşler aldıklarını söyleyen Kaya, çocukların birçoğunun uçak mühendisi, yazılımcı olmak istediklerini aktardı.

Aldıkları bu cevaplardan sonra amaçlarına ulaştıklarını gördüklerini söyleyen Kaya, filmin diğer serilerine de devam edeceklerini bildirdi. Kaya, "Amacımız, çocuklarımıza milli teknoloji hamlesinin önemini vurgulamak ve anlatmak. Bugün biz ANKA'yı anlatıyoruz, Hürkuş'u anlatıyoruz, işte o çocuklarımız bundan 20 yıl sonra yeni Hürkuş'lar yapacaklar." dedi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Sinemada bu hafta… Bu hafta vizyona hangi filmler girecek?

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.