TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman?

Üniversite tercihlerini yapmış olan adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını beklerken öte yandan da yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvurularını araştırıyor. KYK yurt başvuruları başladı mı?

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman?

GURBET YAVUKLU

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın sona ermesinin ardından açıklanan puanlarına göre öğrenciler tercihlerini yaptı ve şimdilerde yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Açıklanacak olan yerleştirme sonuçlarına göre öğrenciler, tercih ettikleri okullarda lisans veya önlisans eğitimi almaya başlayacaklar. Öğrencilerin kimisi ailesinin bulunduğu şehirde öğrenim hayatına devam edecekken kimisi de ailelerinden uzak, farklı bir şehire okumaya gidecek. Farklı şehirlerde eğitim görecek öğrencilerin bazıları ev tutacak olsa da çoğunun ilk tercihi KYK yurtları olacak. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı mı? Detaylar haberimizde…

KREDİ VE YURTLAR KURUMU DUYURULAR: 2023 KYK YURT BAŞVURULARI

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı. Bu bilgiye istinaden Ağustos ayının yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler KYK’dan gelecek açıklamayı bekliyor. Bu yıl da Ağustos ayında başlaması beklenen yurt başvurularına ilişkin Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Güncel açıklamaların gelmesiyle birlikte sizleri bilgilendiriyor olacağız.

KYK YURTLARINDA KİMLER ÜCRETSİZ BARINABİLİR?

Gazi ve gazi çocukları, şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri, devlet korumasında olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayan öğrenciler ile anne ve babası vefat etmiş olup yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip olur.

KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir zaman kalmışken öğrenciler devlet desteği alabilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun açıklayacağı burs ve kredi başvurularını araştırmaya başladı. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında KYK burs başvuruları Ağustos ayında başladığı için bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan henüz resmi açıklama gelmemesiyle birlikte bu yıl da KYK burs başvurularının Ağustos ayında başlayacağı düşünülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.