TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kredi ve Yurtlar Kurumu

Kredi ve Yurtlar Kurumu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kredi ve Yurtlar Kurumu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? Haber

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuruları nasıl yapılır?

Üniversite için ailelerinden ve yaşadıkları şehirden uzakta eğitim görecek olan öğrenciler, KYK yurt başvuru tarihlerini araştırmaya başlamıştı. Beklenen gün geldi, KYK yurt başvuruları erişime açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularının başladığını açıkladı. Bunun üzerine öğrenciler ve aileleri yurt başvurularını nasıl gerçekleştireceklerini araştırmaya başladılar. İşte KYK yurt başvuruları nasıl yapılır sorusunun cevabı… KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI 2023 - 2024 dönemi için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açıklamalarına ilişkin olarak KYK yurt başvurularının erişime açıldığı kaydedildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce öğrenci barınma seçeneklerinin en makulü olan yurtları tercih edecek. Peki 2023- 2024 KYK yurt başvuruları nereden yapılır, nasıl yapılır? KYK YURT BAŞVURULARI ERİŞİME AÇILDI Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 29 Ağustos sabahı KYK yurt başvuru sürecine ilişkin açıklama yapmıştı. Bakan Bak’ın yaptığı açıklamanın ardından KYK yurt başvuruları erişime açıldı. KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? KYK yurt başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler başvurusunu gerçekleştiremeyecek. Yurt başvurularını en kısa sürede yapabilmek için e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine gitmeleri ve e-Devlet şifresi almaları gerekiyor. Veya alternatif olarak e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor. KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? Tip-1 Ücret: 345 lira Depozito: 855 lira Tip-2 Ücret:405 lira Depozito: Bin 20 lira Tip-3 Ücret:405 lira Depozito: Bin 20 lira Tip-4 Ücret: 480 lira Depozito: Bin 110 lira Tip-5 Ücret:510 lira Depozito: Bin 200 lira Tip-6 Ücret: 570 lira Depozito: Bin 365 lira Kıbrıs Ücret: 750 lira Depozito: Bin 1620 lira BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: KYK YURT ÜCRETLERİ 2023 NE KADAR? FARKLI TİP YURTLAR ARASINDAKİ FİYAT FARKLARI NELER?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman? Haber

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı mı? 2023 KYK yurt başvuruları ne zaman?

GURBET YAVUKLU Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın sona ermesinin ardından açıklanan puanlarına göre öğrenciler tercihlerini yaptı ve şimdilerde yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Açıklanacak olan yerleştirme sonuçlarına göre öğrenciler, tercih ettikleri okullarda lisans veya önlisans eğitimi almaya başlayacaklar. Öğrencilerin kimisi ailesinin bulunduğu şehirde öğrenim hayatına devam edecekken kimisi de ailelerinden uzak, farklı bir şehire okumaya gidecek. Farklı şehirlerde eğitim görecek öğrencilerin bazıları ev tutacak olsa da çoğunun ilk tercihi KYK yurtları olacak. Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları başladı mı? Detaylar haberimizde… KREDİ VE YURTLAR KURUMU DUYURULAR: 2023 KYK YURT BAŞVURULARI Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı. Bu bilgiye istinaden Ağustos ayının yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler KYK’dan gelecek açıklamayı bekliyor. Bu yıl da Ağustos ayında başlaması beklenen yurt başvurularına ilişkin Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Güncel açıklamaların gelmesiyle birlikte sizleri bilgilendiriyor olacağız. KYK YURTLARINDA KİMLER ÜCRETSİZ BARINABİLİR? Gazi ve gazi çocukları, şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri, devlet korumasında olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayan öğrenciler ile anne ve babası vefat etmiş olup yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahip olur. KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir zaman kalmışken öğrenciler devlet desteği alabilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun açıklayacağı burs ve kredi başvurularını araştırmaya başladı. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında KYK burs başvuruları Ağustos ayında başladığı için bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan henüz resmi açıklama gelmemesiyle birlikte bu yıl da KYK burs başvurularının Ağustos ayında başlayacağı düşünülüyor.

Öğrencilerden online eğitime tepki:  “Eğitim hakkımız çöp torbasına atıldı” Haber

Öğrencilerden online eğitime tepki: “Eğitim hakkımız çöp torbasına atıldı”

NURETTİN BAKİ Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili yıkıcı şekilde etkileyen depremlerin ardından 11 Şubat'ta, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verildi. Karar üzerine, Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun pek çok yurdunda, depremzedelerin yerleştirilecek olması nedeniyle öğrencilerden odalarını boşaltmaları istendi. Bunun üzerine İzmir’de bir grup üniversite öğrencileri online eğitime karşı tepkilerini göstermek için Ege Üniversitesi Yeşil Köşk’te ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. EĞİTİM HAKKIMIZ ÇÖPE ATILDI Basın açıklamasını okuyan öğrencilerden Emir Saraçoğlu, apar topar yurtlarından atıldıklarını belirterek, “Bizler Ege Üniversitesi'nden Dokuz Eylül'e, Demokrasi'den Katip Çelebi'ye İzmir'in dört bir yanında okuyan üniversite öğrencileriyiz. 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketiyle birlikte yaşanan süreç her birimizi derinden etkiledi ve boyutları oldukça yüksek bir yıkıma neden oldu. Bu süreçte üniversite öğrencileri olarak sıra arkadaşlarımızla birlikte İzmir'den deprem bölgelerine halktan halka dayanışmayı büyüterek birçok acil ihtiyacı göndererek nefes olmaya çalıştık. Yaşanan süreç her birimize gösterdi ki deprem bölgelerinde ne bir devlet yetkilisi ne bir AFAD ne de bir bürokrat yoktu, yalnızca halk ve halkın dayanışması oradaydı. Birçok insanı ne yazık ki bölgeye destek gitmemesinden, erken müdahale edilmemesinden ötürü kaybettik. Her bölgeden binlerce kişiden ‘devlet nerede?’ sesleri yükseldi. Geldiğimiz noktada ise devletin üniversitelerimizi online eğitim mi yaptığı yoksa tatil mi olduğunu anlayamadığımız bir açıklaması ile karşılaşarak bir anda yurtlarımızdan apar topar eşyalarımız birer çöp torbasına koyularak adeta kapı dışarı edildik. Aslında o çöp torbasının içine koyulan bizlerin eğitim hakkı oldu” ifadelerine yer verdi. NİTELİKLİ EĞİTİMDEN UZAK KALIYORUZ Basın açıklamasının devamında, nitelikli eğitimden uzak kaldıklarını vurgulayan Saraçoğlu, “Çok kısa bir zaman önce pandemi sürecinde her birimiz uzaktan eğitimin verimsizliğini gördük ve nitelikli eğitimden uzak kaldık. Şimdi ise alınan bu karar bir kez daha eğitim hakkımızın gaspından başka bir sonuç yaratmayacaktır. Depremin yıkıcılığı hepimizi etkiledi. Deprem sonrası psikolojik iyi oluşumuzu güçlendirmek, sosyalleşerek yaralarımızı sarmak başta deprem bölgesinde yer alan arkadaşlarımız olmak üzere biz öğrencilerin tümünün hakkı. Üniversitelerin kapalı olması travma süreçlerimizi olumlu etkilemeyecek bir karardır. Depremzede arkadaşlarımızın bir süre internet erişimine, teknolojik aletlere ulaşamayacağı aşikar. Bir an önce arkadaşlarımızın barınma gibi yaşamsal ihtiyaçları karşılanmalı ve üniversite eğitimi sürecinde kolaylıklar sağlanmalıdır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.