TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara kimdir?

MHP Kilis Belediye Başkan adayı olan Hasan Kara, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, MHP Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 16:02
Kaynak: HABER MERKEZİ
MHP Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara kimdir?

Sosyal medya da gündeme gelen isimlerden biri olan Hasan Kara, MHP'nin Kilis Belediye Başkan adayı olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar tarafından merak edilen Hasan Kara'nın geçmişi ve kariyeri üzerine araştırmalar yapılıyor. Peki, Hasan Kara kimdir? MHP'nin Kilis Belediye Başkan adayı Hasan Kara hangi görevlerde bulundu?

HASAN KARA KİMDİR?

1 Ocak 1969 tarihinde Kilis'te doğan Hasan Kara, Türk siyasetinde aktif bir rol oynamaktadır. Kara, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1999 yılında Fazilet Partisi'nden Kilis Belediye Başkanlığı için adaylık gösterilen Hasan Kara, ne yazık ki seçimi kazanamamıştır.

1999 ve 2002 yılları arasında serbest avukat olarak çalışan Kara, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevi üstlenmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda yer alan Kara, 2002 Türkiye genel seçimlerine kadar AK Parti Kilis İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Bu dönemde 2002 Türkiye genel seçimlerinde XXII. Dönem Kilis milletvekili olarak seçilen Kara, 2007 Türkiye genel seçimlerinde de 1. sıra XXIII. Dönem Kilis milletvekili olarak seçilmiştir.

30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde Ak Parti'den Kilis Belediye Başkanlığı'na aday olan Hasan Kara, bu seçimi kazanarak görevine başlamıştır. 2024 yerel seçimleri için Adalet ve Kalkınma Partisi'nden tekrar Kilis Belediye Başkanlığı'na aday olan Kara, evli ve dört çocuk babasıdır.

HASAN KARA KAÇ YAŞINDA?

Hasan Kara, 2024 yılı itibariyle 55 yaşındadır.

HASAN KARA NE MEZUNU?

Hasan Kara, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

HASAN KARA HANGİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTUR?

Hasan Kara, kariyerine Antakya Altınözü'nde hâkim olarak başlamıştır. Ardından Ümraniye Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.