TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla kadınlara seslendi

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek

KEMAL ÖZKURT

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak "Alevi" başlığı altında video paylaşarak kardeşlik mesajı veren Kılıçdaroğlu, şimdi de "Aile Destek Sigortası" hakkında açıklamalarda bulundu. Aile Destek Sigortası'nın hayatının en önemli projesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, projenin aacı için, "Geliri asgari ücretin altında olan veya hiç geliri olmayan ailelerin gelirlerini, yani her evin gelirini asgari ücrete tamamlamaktır" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ YATAĞA AÇ GİRMEYECEK"

Bu sigortanın, kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına aldığını ifade ederek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Öyle zor bir şey değil bu. Dünyada pek çok ülkede bu sigorta dalı zaten uygulanıyor. Her aileye, asgari gelir güvencesi verirseniz, ailede mutluluğu, huzuru ve bereketi sağlarsınız. Ben bunu sağlayacağım. İnsan onuruna yakışır bir şekilde yapacağım. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğim. Sözüm söz. Allah'ın izniyle hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek" dedi.

"ALTIN HESAPLARI KADININ ZIRHI OLACAK"
Aile Destekleri Sigortası parasının, kadınların adına açılacak altın hesaplarına yatırılarak, ev kadınlarını güvence altına almak istediklerini açıklayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ayrıca biliyorum ki ev hanımlarının önemli bir kısmının da katılım bankası hassasiyeti var. Bu kaygı onlarınsa tabii ki bu kaygı aynı zamanda benim de kaygımdır. Katılım bankaları ile anlaşacağız. Altın hesapları açtıracağız. Aile Destekleri Sigortası parasını, altın olarak ev hanımlarının banka hesaplarına yatıracağız. Bu altın hesapları, kadının zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak. Sosyal devletin koruması altında olacak. Hiç ama hiç merak etmeyin" diye belirtti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.