TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek Haber

Kılıçdaroğlu: Hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek

KEMAL ÖZKURT Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak "Alevi" başlığı altında video paylaşarak kardeşlik mesajı veren Kılıçdaroğlu, şimdi de "Aile Destek Sigortası" hakkında açıklamalarda bulundu. Aile Destek Sigortası'nın hayatının en önemli projesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, projenin aacı için, "Geliri asgari ücretin altında olan veya hiç geliri olmayan ailelerin gelirlerini, yani her evin gelirini asgari ücrete tamamlamaktır" ifadelerini kullandı. "HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ YATAĞA AÇ GİRMEYECEK" Bu sigortanın, kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına aldığını ifade ederek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Öyle zor bir şey değil bu. Dünyada pek çok ülkede bu sigorta dalı zaten uygulanıyor. Her aileye, asgari gelir güvencesi verirseniz, ailede mutluluğu, huzuru ve bereketi sağlarsınız. Ben bunu sağlayacağım. İnsan onuruna yakışır bir şekilde yapacağım. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğim. Sözüm söz. Allah'ın izniyle hiçbir çocuğumuz bu topraklarda yatağa aç girmeyecek" dedi. "ALTIN HESAPLARI KADININ ZIRHI OLACAK" Aile Destekleri Sigortası parasının, kadınların adına açılacak altın hesaplarına yatırılarak, ev kadınlarını güvence altına almak istediklerini açıklayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ayrıca biliyorum ki ev hanımlarının önemli bir kısmının da katılım bankası hassasiyeti var. Bu kaygı onlarınsa tabii ki bu kaygı aynı zamanda benim de kaygımdır. Katılım bankaları ile anlaşacağız. Altın hesapları açtıracağız. Aile Destekleri Sigortası parasını, altın olarak ev hanımlarının banka hesaplarına yatıracağız. Bu altın hesapları, kadının zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak. Sosyal devletin koruması altında olacak. Hiç ama hiç merak etmeyin" diye belirtti.  

Başkan Soyer: "Belediye, kamu kaynaklarını vatandaşlar için seferber ediyor” Haber

Başkan Soyer: "Belediye, kamu kaynaklarını vatandaşlar için seferber ediyor”

30 Ekim depreminden etkilenen ve evleri ağır hasarlı olmadığı için destek alamayan vatandaşlar için Bayraklı'da geliştirilen Halk Konut Projesi’yle inşaatına başlanan Dilber Apartmanı’nın temel atma töreni, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Törende bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in 6 bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu anlattıklarım elbette 119 canımızı geri getirmeyecek ancak önümüzde inşa edilmesi gereken bir gelecek var. Bugün temelini attığımız Dilber Apartmanı ile yepyeni bir modeli de hayata geçiriyoruz. 'Bir apartmanın inşası için genel başkanı getirdiniz' diyenler var. Hayır, bu yepyeni bir model" diye konuştu. HALK KONUT PROJESİ İMDADA YETİŞTİ Dilber Apartmanı'nın depremde orta hasar alan ve sonrasında yıkılan bir bina olduğunu, apartman sakinlerinin yeni inşa sürecinde sorunlar yaşadığını, başlattıkları Halk Konut Projesinin tam bu anda imdada yetiştiğini söyleyen Soyer, "Dilber Apartmanı sakinleri, bu projenin fikir ortaklarıdır. Bu projenin olmasını sağlayan emsal artışının fikir babası genel başkanımızdır. Şartlarda, mevzuatlarda sıkıntılar vardı. Hepsini bir bir aştık. Çok zor bir süreçti. Ancak derler ya bir işi yapmanın, yapmamanın bin nedeni vardır. Biz bir nedene inandık ve sorununu çözdük. Tarımda ulaşımda, kentsel dönüşümde uyguladığımız kooperatifçilik modelini buraya da yaşadık. Bu sadece Dilber Apartmanı’nın temel atımı değil Türkiye'ye örnek olacak kooperatif sisteminin de temelini atıyoruz. Bu ortaklıkta belediye şirketlerimiz yüzde 1 kar oranı ile sağlıklı yapılara kavuşmanın önünü açıyor. Belediye, İzmir’de bir ana gibi mağduriyet yaşayan vatandaşını kucaklıyor ve kamu kaynaklarını vatandaşlar için seferber ediyor. Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen bu projeyi sahiplenen tüm herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.