TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor

Kemeraltı çarşısında aylardır bitirilemeyen yol çalışması esnafı çileden çıkardı. Dükkanlarının toz, toprak ve çamur içinde kaldığını belirten esnaf, “Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor” çıkışında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 10:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor

SEVAL ASLAN

Dünyanın en eski çarşılarından biri olarak bilinen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı zaman zaman altyapı sorunlarıyla birçok kez gündeme gelebiliyor. Bu sorunlardan bir tanesi ise şu sıralar Kemeraltı Çarşısı Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi’nde (850 sokak), 852, 866, 865 ve Veysel Çıkmazı’nda pis su kanal hattı, yağmur suyu hattı, içme suyu, Telekom, aydınlatma, elektrik altyapı hatları ve yol gövde kaplamaları çalışmaları kapsamında kazılan sokaklara halen beton dökülmedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta TARKEM üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda çalışmaların tamamlandığını, sokaklara kısa bir süre sonra beton döküleceğini bildirdi ama 3 aydır asfaltı söküldüğü iddia edilen caddenin, toz toprak içinde kalması esnafı mağdur etti. Asfalt dökülmeyen caddede dükkanlarının aylardır toz, toprak ve çamur içinde kaldığını belirten esnaf ayrıca çöplerin de temizlenmediğini belirterek “Hiç kimse bizimle ilgilenmiyor” çıkışında bulundu.

KAÇ DEFA ŞİKAYETİMİZİ İLETTİK

Caddede yıllardır esnaflık yapan Mehmet Seyithanoğlu şikayetlerini şu sözlerle aktardı: “3 buçuk aydır sıkıntı çekiyoruz. Ne süpürüyorlar ne yolumuzu yapıyorlar. Pislikten iş yerlerimize giremiyoruz. Kaç defa şikayette bulunduk. İzmir Büyükşehir Belediyesine kaçıncı defa şikayetimizi ilettik ama hiç kimse bizimle ilgilenmiyor. Konak Belediyesi burayı süpürüyordu, temizliyordu fakat şimdi diyorlar ki; burası Büyükşehir’e geçti ben süpüremem. Başkan orada uyuyor galiba. Bisiklet turlarına çıkıyor, yat turlarına çıkıyor ama burada esnafın hali harap. Vergiye gelince çevre temizlik ücreti alıyorsunuz, tabela vergisi alıyorsunuz, ruhsat parası alıyorsunuz ama hizmet sıfır.”

YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPIYORUZ

Caddeye bir an önce asfalt dökülmesini istediklerini dile getiren Hayrettin Yıldırım ise, “Aylardır dükkanlarımıza rahat bir şekilde giremedik. Yağmur yağsa çamur, yağmazsa toz toprak… Çöp sorunu da cabası. Çöpler toplanmıyor.  Dükkanlarımız çamur oluyor, sürekli temizlemek zorunda kalıyoruz. Biz artık bu çalışmanın bitirilmesini talep ediyoruz. Bir yol çalışması bu kadar uzun sürmez, sürmemeli. Yetkililere çağrı yapıyoruz. Bu yolu artık lütfen bitirin. Bitirin ki esnaf artık rahat bir nefes alsın” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.