TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de istişare toplantısı düzenlendi

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) öncülüğünde kurulum çalışmaları devam eden 4. OSB ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Kayseri’de istişare toplantısı düzenlendi

KAYSO ev sahipliğinde, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ekici, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve KAYSO yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı da Baki Uludağ, 4. OSB ile ilgili yürütülen çalışmalar ve bundan sonraki süreç hakkında bilgi verdi. 4. OSB’nin kuruluş çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıklayan KAYSO Başkanı Büyüksimitci ise; “Bugün burada valimiz ve belediye başkanlarımızla, gelinen son aşamayı değerlendirdik. Fikir alış verişinde bulunduk. Çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Şuan müteşebbis heyet oluşturma aşamasındayız. İnşallah en kısa zamanda şehrimize 4. OSB’yi kazandıracağız” dedi. Yeni kurulacak OSB ile ilgili sanayicilerden bin 600’ün üzerinde talep aldıklarını açıklayan Büyüksimitci; bölgede katma değeri yüksek, orta ve ileri düzey teknolojik yatırım yapmak isteyen sanayicilere öncelik vermeyi arzuladıklarını söyledi.

4. OSB’de en az 10 bin istihdam hedeflediklerini açıklayan Büyüksimitci, “Şehrimizin doğusunda, Sivas Yolu 25. kilometrede kurulacak yeni OSB’de en az 10 bin istihdam hedefimiz var. Burası şehrimizde planlanan ilk yeşil OSB olacak. Çevre dostu olması, enerji verimliliği ve yalın üretim gibi birçok konuda öne çıkacak. Yerleşim yerlerine ve demir yoluna yakınlığı da bizim için ciddi bir avantaj. Ben burada özellikle emek ve gayretlerinden dolayı Mehmet Özhaseki Bakanımıza, önceki Dönem Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a şükranlarımızı sunuyorum. Yine Valimiz Gökmen Çiçek’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Kayseri’de Atlı Okçuluk final müsabakaları nefes kesti

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.