TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasına neden olmuştu: O otelle ilgili önemli gelişme

Menderes Belediyesi’ne yönelik soruşturmanın merkezinde yer alan ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasına neden olan Von Resort Bien Perla Otel’e ilişkin önemli bir gelişme yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasına neden olmuştu: O otelle ilgili önemli gelişme

TENZİLE AŞÇI

Geçtiğimiz yıl Menderes Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarına ilişkin operasyon düzenlenmiş ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.
İddiaların merkezinde ise Bien Yapı A.Ş’nin Özdere’de yapımına devam ettiği Von Resort Bien Perla Otel yer alırken, Kayalar’ın bu otelin kaçak bölümlerine göz yumma karşılığında rüşvet olarak bu şirketin Bodrum'da inşa ettiği villalardan aldıkları iddia edilirken otelin kaçak bölümünün büyüklüğünün 18 bin metrekareyi bulduğu belirtilmişti. Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak bölümlerin yıkılması için harekete geçerken kaçak alanlarının yıkımına geçtiğimiz ay başlarken şirketin başvurusu üzerine yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı.


YENİ PLANLAR ASKIDA

Öte yandan; otel alanına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, otel alanını da kapsayan 5 farklı parsele ilişkin plan değişikliğine gitti, bölgeye ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planını hazırlayarak askıya çıkardı.
Planlama alanında Bien Otelin bulunduğu 2 parseli de kapsayan 3 parsel özel mülkiyette kalırken kalan 2 parselin mülkiyetinin ise Milli Emlak’ta olduğu bilgisi verildi. Toplam planlama alanının ise 130 bin 470 metrekare olduğu belirtildi.
Özdere Mahallesi’nde yer alan planlama alanı “Turizm Alanı” ve “Park Alanı” kullanımında olduğu belirtilirken hazırlanan yeni planlarda, 4 parsellerde başlamış olan turizm yapılaşmasının geliştirilmesi amacıyla bu alanla bütünleşecek maliye hazinesi mülkiyetindeki taşınmazların bulunduğu alan, turizm alanı olarak belirlendi.
Yapılan imar planı değişikliğinin amacına ilişkin ise şu ifadelere yer verildi; “… turizmi geliştirecek ve dahi iyi hizmet sunacak mekânsal düzenlemeye olanak sağlamaktır. 1196 ada 1 ve 4 parsel ile 1197 ada 1 parselin arasındaki alan ve imar planına göre park alanı kullanımında yer alan 1197 ada 9 ve 10 parseller maliye hazinesi mülkiyetindedir. Hazırlanan imar planı değişikliğinde; turizm alanlarının bölgeye katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi, yeşil alanların devamlılığının sağlanarak korunması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda yapılan plan çalışmasında yeşil ağın güçlendirilmesi ve turizm alanlarında bütünlüğün sağlanması, aynı zamanda yeşil alan ve turizm alanlarının dengesinin korunması amaçlanmaktadır. Önemli turizm aksında yer alan planlama alanının içerdiği yeşil alan ve turizm alanlarının erişimi güçlü durumdadır. Yapılan imar planı değişikliğinde bu bağlantılar değiştirilmemiştir.”
Düzenlenen planlarda turizm alanı ve park alanı bölgelerinin yüzölçümünde herhangi bir değişiklik yapılmazken turizm alanı için 44 bin 253 metrekare, park alanı için ise 7 bin 818 metrekare ayrıldı.


MEŞRULAŞMASININ ÖNÜ AÇILDI

Hazırlanan imar planıyla birlikte Bien Otel'de kaçak olan ve yıkım kararı verilen ve mevzuata aykırı olan 18 bin metrekarelik alanın kurtarılmasının önü açılmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.