TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'lı Puskas Ergun Öztuna vefat etti

Karşıyaka Spor Kulübü'nde yetişen Türk futbolunun efsane futbolcusu "nam-ı diğer" Puskas lakaplı Ergun Öztuna hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka'lı Puskas Ergun Öztuna vefat etti

HÜSEYİN DEMİR 
Karşıyaka'lı Ergun Öztuna, Karşıyaka Spor Kulübü’nde 1953 yılında yetişti. Efsane futbolcu, 1956-1957, 1963-1964 ve 1966-1967 yıllarında yeşil-kırmızılı formayı giymişti. 1957 yılında Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra uzun yıllar orada oynadı. Puskas lakaplı Ergun Öztuna son olarak Bursaspor’da oynadı. 2010 yılında Fenerbahçe'nin 3000. golünü atan Alex de Souza ile Puskas Ergun Öztuna'nın formaları yapılan bir törenle Fenerbahçe Müzesi'nde yer alıyor.

ÖZTUNA

PUSKAS ERGUN 
Türkiye-Macaristan maçı sonrası, Ferenc Puskás'a, en beğendiği Türk oyuncu sorulunca “Ergun isimli genç bir çocuk var, onu beğendim" demesi üzerine ülkede Puskas Ergun ismiyle anılan, Türk futbolunun efsane futbolcusu Puskas Ergun Öztuna futbola damga vurmuştu. Ergun Öztuna milli takımda bir dönem Metin Oktay ile birlikte forma giydi. Karşıyaka, Fenerbahçe, Bursaspor, Rizespor ve milli takımın eski oyuncularından Ergun Öztuna 24.05.2023 tarihinde (bugün) vefat etti. 

ERGUN ÖZTUNA KİMDİR?
Ergun Öztuna, futbola Akhisar'da başladı. Öztuna'nın ailesi İzmir'e taşınınca Ergun Öztuna eğitimine Karşıyaka Lisesi’nde devam etti. Karşıyaka'ya transfer olan Öztuna zaman içerisinde başarılarıyla yeşil kırmızılıların efsane oyuncusu oldu. İzmir'de oynanan Macaristan maçı sonrası, beğendiği oyuncu sorulan Ferenc Puskás'ın "Ergun diye genç bir çocuk var onu beğendim" demecinden sonra Ergun Öztuna, Türkiye'de tanınmaya başladı. Karşıyaka'da 1956 sezonunda muazzam futboluyla Fenerbahçe'nin ilgisini çeken Öztuna sarı-lacivertlilere transfer oldu. Daha sonra Bursaspor, Austria Klagenfurt, Nazillispor ve Rizespor formalarını giyen Puskas Ergun futbolculuk kariyeri sona eriyor. Oyunculuk döneminden sona kısa süreli antrenörlük yapan Ergun Öztuna 1980 sezonunda Çengelköy'ü ilk kez şampiyon yaptı. 

ERGUN
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.