TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar'da hareketlilik: Gözler o iki ismin kararında

CHP Genel Merkezi’nin kurultay süreci için düğmeye basmasıyla birlikte ilçelerde kongre hareketliliği başladı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar'da hareketlilik: Gözler o iki ismin kararında

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından siyasi partilerde iç hareketlilik başladı. Seçimin hemen ardından CHP’de istifa ve değişim ifadeleri duyulmaya başlanırken geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısında seçimler nedeniyle ertelenen kurultay süreci resmi olarak başlatılmıştı.

Kararın ardından; mahalle delege seçimleri ilçe ve il kongreleri için takvim belirlenirken Temmuz’da ilçe kongreleri için start verilecek.

Öte yandan; CHP İzmir’de şimdiden kulislerde adaylık hareketliliği başladı. Merak edilen ilçelerin başında da geçtiğimiz Şubat ayında başkan değişimi yaşanan Karabağlar oldu.

chp

Karabağlar’da mevcut ilçe başkanı Mehmet Türkbay’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkez tarafından ilçe başkanı olarak atanan Bülent Sözüpek atanmıştı.

GÖZLER DELEGE KARARINDA

Sözüpek’i kongrede başkan adayı olup olmayacağı merak edilirken edinilen bilgilere göre; Başkan Sözüpek adaylık konusunda henüz net kararını vermedi ve nihai karar için delegasyonun adaylığı konusundaki tavrını baz alacak.

Şubat ayında, mevcut ilçe başkanı Mehmet Türkbay’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından CHP Genel Merkez tarafından ilçe başkanı olarak atanan Sözüpek, atanmasının ardından hem Karabağlar hem de İzmir Büyükşehir meclis üyeliği görevlerinden istifa etmişti.

Sözüpek, ilçe başkanlığı görevine atanmasının ardından 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini atlatırken Karabağlar’da CHP ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyları artmıştı.

Delegenin, Sözüpek’in olası adaylığında seçim performansının etkili olacağı ifade edilirken Sözüpek’in yeniden aday olması noktasında örgütün olumlu görüş vermesi bekleniyor.

TÜRKBAY ADAY OLACAK MI?

Öte yandan; milletvekilliği adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden ancak vekil aday listesine giremeyen Türkbay’ın da kongrede aday olup olmayacağı merak edilirken Türkbay’ın ilçe başkanlığını düşünmediği ve aday olmayacağı öğrenildi.

Parti kulislerinde Türkbay’ın 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olacağı konuşulurken Türkbay’ın konuya ilişkin herhangi bir beyanı olmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.